Mona er Nordland SVs toppkandidat til Stortinget

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
09.06.2020 19:15

Leder av nominasjonskomiteen: – Vi har hatt en uvanlig lett jobb.

En enstemmig nominasjonskomité har nå innstilt Mona Fagerås på førsteplass på Nordland SVs liste til Stortingsvalget 2021.

Fagerås er sittende stortingsrepresentant for SV, og har tidligere vært fylkesråd for næring i Nordland.

Leder av nominasjonskomiteen, Torgeir Selboe, sier i en pressemelding at de har hatt en uvanlig lett jobb:

– Vi har hatt en god prosess, med uvanlig mange innspill fra lokallag og medlemmer. Det har vært unison enighet om at Mona skulle stå øverst på stortingslista. Hun har vært en synlig og klok utdanningspolitisk talsperson for SV, og en meget god stortingsrepresentant for hele Nord-Norge. Hun har høstet ros fra mange miljøer, også fra politikere fra andre partier, og har løftet viktige spørsmål på en forbilledlig måte, sier han.

GLEDER SEG

Mona Fagerås er glad for tilliten, og sier hun ser fram til å ta en periode til. Det er mange saker som motiverer henne til videre arbeid:

– Vi i SV har kjempet kampen for klima og miljø i mange år, og vi gir oss aldri. Vi er garantisten for at Lofoten, Vesterålen og Senja aldri bygges ut, og med vår Grønne New Deal har vi gitt svaret på hva som skal erstatte olja i fremtiden. Nord-Norge skal bygges, og det gjør vi ved å gjennomføre en kraftig omstilling med satsing på de naturressursene vi har i hele landet, spesielt i nord. Fiskeressursene skal skape arbeidsplasser på havet og på land, og Nordland er allerede best på grønn industri, som vi skal styrke enda mer med satsing på havvind, karbonfangst- og lagring, hydrogen, og teknologiutvikling. Vi bor i et fremtidsfylke som har alle muligheter til å lede an i omstillingen til en grønn ny industrifremtid der vi tar hensyn til både klima og natur, sier hun.

FRONTET NESNA OG SANDSNESSJØEN

Inneværende periode er Fagerås utdanningspolitisk talsperson for SV, og hun har frontet en rekke store saker for Nordland, blant annet for å bevare lærerskolen på Nesna og sykepleierutdanninga i Sandnessjøen. Fagerås mener nedleggelsene er uforståelige:

[annonse]
– Vi trenger å utdanne lærere og sykepleiere i distriktene for at det skal være mulig for kommunene i Nordland å opprettholde grunnleggende velferdstilbud for innyggerne sine. Hvem vil vel bo i en kommune som ikke har kvalifiserte lærere og sykepleiere? Min jobb har vært å prøve å løfte høyere utdanning i Nordland, slik at ungdommene våre ikke eksporteres ut av fylket. Det vil jeg veldig gjerne fortsette  å jobbe for, sier hun.

Selboe avslutter med at fylkesårsmøtet til Nordland SV skal vedta endelig liste for det kommende Stortingsvalget under sitt årsmøte i februar til neste år, men at i den grad han kan være sikker på noe, så er det at Fagerås topper lista for SV i 2021.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.