Ingrid Evertsen eller Mossa spiller denne gang i Meyergården Spektrum.

Mossa kommer tilbake til Vinterlysfestivalen

Skrevet av Hedda Hiller
22.10.2019 15:46 - OPPDATERT 30.10.2019 16:13

Vinterlys med sitt tredje slipp, med tre nye forestillinger.

Landets nest største teaterfestival, Vinterlysfestivalen, arrangeres hvert år den andre uka i februar. Årlig er det over 100 scenekunstarrangementer under festivalen. 

I år ønsker Nordland Teater Mossa tilbake, og hun spiller denne gangen i Meyergården Spektrum. 

Verken Ingrid Evertsen eller Mossa trenger noen nærmere introduksjon for det nord-norske publikum. Evertsen har gjennom tv-skjermen, fra utallige scener og gjennom sine bøker.

– Vi synes det er stor stas at hun har trykket Vinterlysfestivalen til sitt hjerte, og det er med stolthet vi ønsker dette fyrverkeriet av et kvinnfolk velkommen til oss! sier festivalgeneral Wenche Bakken. 

I tillegg slipper Nordland teater "Natta syng sine songar - tekst Jon Fosse" med Colombine Teaterörlag. Forestillingen er et innblikk i hva som egentlig foregår innenfor hjemmets fire vegger når alle dører er lukket og alle lys er slukket. Andreas Koschinski Kvisgaard og Maud Monceyron står på scenen. 

Colombine Teaterörlag.

– Vi er stolte av å presentere en forestilling av Jon Fosse; det har vi ikke gjort før under Vinterlys! sier Bakken. 

Den tredje forestillingen som slippes er Langligger, om livet i og rundt sykesengen. Gjennom et drøyt år som innlagt pasient har Coby Omvlee tjent som ufrivillig spion i dagens helse-Norge.Det har ført til denne galgenhumoristiske dokumentarforestilling.

– Teater Fusentast viser en usminket dokumentarforestilling som trekker tråder fra hverdagene på sykehus ut til det større bildet av dagens helsepolitikk - til håp for framtiden, både for pasienter og helseansatte, sier Wenche Bakken. 

[annonse]
Teater Fusentast.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.