Stålkam skal ha ønsket fire spillere fra Mo IL, for å forsterke laget i sesonginnspurten. Samtlige spillere har valgt å fullføre sesonbgen med Mo IL. Foto: Roger Marthinsen

Ingen spillere skifter klubb

Skrevet av Roger Marthinsen
10.09.2018 21:33 - OPPDATERT 11.09.2018 11:14

Ingen spillere i verken Mo IL eller Stålkameratene skifter klubb før sesongslutt.

Ledere i Rana FK, Stålkam og Mo IL de siste dagene har drøftet eventuelle spilleroverganger, med tanke på å forsterke Stålkam og dermed øke muligheten for at laget kunne berge plassen i 3. divisjon.

I kveld ble det klart at ingen spillere skifter klubb, før overgangsvinduet stenger om noen timer. 

Ettersom Stålkam har den teoretisk bedre mulighet til å berge plassen i 3. divisjon enn Mo IL har til opprykk fra 4. divisjon, var det overganger for Mo IL-spillere til Stålkam som ble drøftet.

Etter det Rana No kjenner til var Mo ILs Kim André Råde, Jasem Bavi, Niklas Bakksjø og Jøran Fossmo spillerne som ble forespurt om å skifte klubb. Alle skal ha landet på at de vil fullføre sesongen med Mo IL. For noen av disse skal det at Thor-André Olsen ikke ble med som trener for Stålkam. ha vært en medvirkende faktor til valget.   

– Godt klima

Rana FK-leder Ståle Krokstrand sier at selv om møtene mellom klubbene ikke førte til noen spiller- eller treneroverganger, har partene vært konstruktive og løsningsorienterte.

– Det har i møtene vært godt samarbeidsklima og flere mulige løsninger har blitt diskutert, sier Krokstrand i en pressemelding sendt ut i kveld.  

Det var Rana FK som tok initiativ til møtevirksomhet mellom Mo IL og IL Stålkameratene, med representanter fra styrene og trenere. Bakgrunnen var den sportslige situasjonen klubbene befinner seg i, der det i øyeblikket er sannsynlig at Stålkam rykker ned i 4. divisjon mens Mo IL ikke rykker opp fra 4. divisjon. Ønsket var å se på muligheten for å styrke et av lagene, med sikte på berge en plass i neste års 3. divisjon for Rana FK.

– Slik tabellsituasjonen er per nå er det Stål som har best sjanse til å sikre Rana FK en plass i 3.d ivisjon neste sesong, men også for Stål kan det synes som en vanskelig oppgave. De må sanke relativt mange poeng gjennom de siste syv kampene om de skal unngå et nedrykk, sier Krokstrand. 

Steiro inn som trener-hjelp

Med bakgrunn i dette var det muligheten for å sende spillere fra Mo IL til Stålkam som har vært hovedtema. 

– IL Stålkameratene har en relativt tynn stall og ønsket hjelp fra Mo i kraft av spilleroverganger. Forespørsel på fire navngitte spillere gav ikke resultat. Alle fire ønsket å avslutte sesongen for Mo IL, sier Krokstrand, som bekrefter at også endringer i trenerstaben har vært tema.

Mo-spillere ønsket Thor-André Olsen inn i et trenerteam dersom de skulle gå over til Stålkam. Dette ble drøftet men det skal ikke ha kommet så langt som til reelle diskusjoner der trenerne var involvert. Foto: Roger Marthinsen

– Da det hørtes at Mo–spillere ønsket Thor-André (Olsen, red.anm) med over som del av trenerteamet i Stål, ble også dette mulige tiltaket avsjekket. Stål åpnet for at Thor kunne gå inn i team med Per Gunnar (Tysnes, red.anm), men slik blir det ikke, konstaterer Krokstrand, som videre forteller at Tysnes vil få bistand fra tidligere Stålkam-trener Per Harry Steiro, resten av sesongen.

– Stålkameratene har nå spurt Per Harry Steiro om å bidra på tampen av sesongen, noe han har respondert positivt til, sier Rana FK-styrelederen.

– Respektere spillernes valg

Ettersom overgangsvinduet stenger ved midnatt i kveld, blir det ingen flere overganger denne sesongen. Krokstrand oppfordrer nå alle til å respektere de valg som er tatt.

– Rana FK ønsker at klubbene respektere hverandre i denne vanskelige situasjonen, og at det også respekteres at Mo-spillere som har spilt hele sin karriere i Mo IL, ønsker å avslutte i moderklubben, før oppstart i et samlet Rana FK neste år. At konsekvensen kan bli at en starter i 4. divisjon er spillerne fullstendig klar over, sier Rana FK-lederen.

Helt resignert i forhold til fortsatt spill i 3. divisjon har man imidlertid ikke.

– Vi tror Stål fortsatt har en sjanse og oppfordrer det fotballinteresserte Rana til å støtte opp om laget i de siste kampene. Det er heller ingen katastrofe for satsingen i Rana FK, om det skulle bli 4. divisjon. Dette skal vi få til uansett. Vi må ha uansett ha et langsiktig perspektiv denne satsingen, sier styreleder i Rana FK, Ståle Krokstrand.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.