Sten Rino Bonsaksen gikk forrige uke av som direktør ved Helgeland Museum. Foto: Hedda Hiller

Museums-direktøren har gått av med øyeblikkelig virkning

Skrevet av Roger Marthinsen
04.03.2019 09:43 - OPPDATERT 04.03.2019 13:16

Sten Rino Bonsaksen oppgir reisebelastning som årsak til at han fratrer stillingen som direktør ved Helgeland Museum.

Styret i Helgeland Museum har i dag sendt ut informasjon om at direktør Sten Rino Bonsaksen har valgt å fratre sin stilling, med virkning fra torsdag 28. februar.

– Direktør Sten Rino Bonsaksen har i dag (28.2.2019) fratrådt sin stilling da han av personlige årsaker ønsker mindre reisebelastning fremover, fremgår det av informasjonen som er signert styreleder i Helgeland Museum, Gunhild Myrbakk.

Ut over dette kommenterer ikke styret saken. En kommentar fra avgått direktør Sten Rino Bonsaksen er imidlertid lagt ved informasjonen som er sendt ut.

– Fra april 2014 har jeg ledet organisasjonen med å bygge opp Helgeland Museum som ett museumsrike. Det har vært et krevende arbeid og et interessant og givende arbeid sammen med gode kollegaer og samarbeidskommuner på hele Helgeland.
Min tid i direktørstolen er nå kommet til ende. Jeg fratrer som direktør og overlater roret til noen som forhåpentligvis klarer å gjøre Helgeland Museum enda bedre, skriver Bonsaksen, som takker for samarbeidet til alle medarbeiderne, samarbeidspartnere og samarbeidskommuner, og håper at alle "fortsetter å gjøre historiene på Helgeland levende og tilgjengelige".

– Det er langt fra Bindal til Rødøy. Mine medarbeiderne i Helgeland Museum fortjener god kontakt med sin direktør. Men nå kjenner jeg min begrensning. Det har vært en vinter full av utfordringer og reising og forventninger til representasjon. Jeg ber om forståelse for at alt har sin tid. Og jeg velger å takke av som direktør. Det har ikke vært en lett beslutning, sier Sten Rino Bonsaksen. 
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.