MPONERT: Tonje Hjertås er imponert over det levende kulturlivet i Mosjøen. Foto: Pål Leknes Hanssen

– Musikk er magisk!

Skrevet av Pål Leknes Hansen
03.10.2018 13:00 - OPPDATERT 03.10.2018 18:35

Tonje Hjertås tok steget fra Mo i Rana til Mosjøen, og har latt seg imponere over kulturlivet i sin nye by.

For et par helger fikk et publikum på 350 se Tonje utfolde seg i operaen "La Traviata" på scenen i kulturhuset i Mosjøen. 

– Det tror jeg ikke vi hadde klart på Mo. Det er rett og slett fantastisk at så mange kjøpte billett for å se oss framføre en opera. Vilkårene for å drive med klassisk musikk er nok vesentlig bedre i Vefsn enn i Rana. Jeg tror det har med tradisjoner og ildsjelene å gjøre. Når det er sagt har jo rana Nordland teater - en fantastisk formidler av scenekunst, sier Tonje hadde lyst på nye utfordringer da hun tok avgjørelsen om å forlate fødebyen.

– TA SJANSER

– Jeg syntes jeg fikk jobbe for lite med det jeg trives best med. Kulturlivet i Vefsn er imponerende. Folk er veldig flinke til å gi hverandre plass og konsertene er som regel veldig godt besøkt. For å få til prosjekt som "La Traviata" er man avhengig av folk som tør å ta sjanser. Det imponerer meg veldig her i byen, sier Tonje som også brenner for å beholde de estetiske fagene i skolen.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Atle Jørgensen

– Det er ikke sikkert at alle skal klatre høyest i trærne. Og det bør være rom for andre aktiviteter enn fotball. Jeg er overbevist om at barn som får utfolde seg i estetiske fag drar nytte av det på andre fagområder. Da jeg var lita brukte jeg ofte å være med moren min på jobb. Hun jobbet i helsevesenet og de brukte ofte musikk som terapi for alvorlig syke. Jeg syntes det var utrolig fascinerende å se effekten musikken hadde på pasientene. Musikk er magisk.

NYTT OPERAPROSJEKT 

Det går mest i musikk for den klassisk skolerte sangeren. Men egne ambisjoner om å stå på en operascene la hun fra seg da hun ble mor for ni år siden.

[annonse]
– Det krever utrolig mye å være utøvende operasanger. Det er også vanskelig å kombinere med morsrollen. Nå tar vi heller sikte på å få til et operakompani på Helgeland. Vi har allerede planer om ei ny forestilling til neste år. Men hva det blir, har vi ikke helt landet ennå. Som dirigent for Halsøy Sangkor var det artig å se hvor utviklende "La Traviata" var for koret. Dette skal vi definitivt gjøre mer av, sier Tonje.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.