NYE TIDER: Tone Wille, konsernsjef i Posten Norge. Foto: Nina Lorvik (Mediehuset Nettavisen)

Nå blir det post annenhver dag: – Posten har alltid vært innovativ

Skrevet av Elin Astrid Gjøvik Glad
07.07.2020 06:00

Konsernsjef Tone Wille, introduserer nye tjenester og muligheter i Posten.

– Posten har vært i forkant hele tiden. Det ligger i vårt DNA å være frempå, faktisk er vi blant de postselskapene i verden som har vært tidligst ute med å tilpasse oss en digital tid. Det har vi gjort gjennom å fornye måten vi jobber på, sa Wille til Visma i 2019.

Fra og med i dag, 7. juli, skjer den kanskje mest merkbare endringen: Det leveres post kun annenhver dag. 

– Jeg er veldig opptatt av de mulighetene teknologien åpner opp for oss som konsern. Med 70 prosent fall i brevvolumene siden årtusenskiftet, har vi vært nødt til å endre oss fordi den gamle forretningsmodellen rett og slett har gått ut på dato.

Det er flere ting man kanskje ikke har tenkt over som har endret seg med posttjenestene. En vanlig husstand mottok før ti brev i uken, mens i dag er snittet tre. I gamle dager gikk du til Posten, nå er det Post i butikk som gjelder. Men med mindre du skal hente noe, trenger du ikke engang å gå noe sted. Brev og pakker kan like gjerne sendes fra egen postkasse, frankert med digitalt frimerke.

Posten anbefaler alle å benytte deres hjemmeside for å undersøke hvilke dager de ønsker å få post. De varsler også flere endringer.

– Nye tjenester og muligheter vil komme fremover. Blant de siste som er lansert at vi skal sette ut pakkebokser tusen steder over hele landet. Det vil gjøre det enklere å motta pakker av alle slag og alle størrelser, skriver konsernsjef Tone Wille i en pressemelding.

– Posten har alltid vært innovativ, og har den siste tiden utviklet mange nye tjenester – som elektronisk distribusjon via Digipost, levering av pakker i postkassen, fast leveringssted som kunden bestemmer, og levering innenfor døren. Kundene kan også sende brev og pakker fra sin postkasse.

Les mer om:

posten digitalisering
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.