Foto: Meteorologisk institutt

Nå har "Cora" truffet Helgeland

Skrevet av Roger Marthinsen
07.01.2018 15:57 - OPPDATERT 18.01.2018 04:19

Ekstremværet "Cora" har truffet Helgeland. Politiet oppfordrer folk til å holde seg innendørs.

Som meldt tidligere i dag, ville ekstremværet "Cora" også ramme Helgeland. Og nå er uværet her:

I Sandnessjøen har taket på et bolighus blåst av. I Mosjøen er det full stopp i trafikken, etter at flere veier har føket igjen. 

– Helgeland er rammet av uvær. Sterk vind og snø medfører stengte veier og liten sikt. Vi oppfordrer alle til å holde seg innendørs, melder Nordland politidistrikt.

På sitt sterkeste i ettermiddag

Meteorlogisk institutt beskriver situasjonen slik:

– For øyeblikket ligger stormsenteret like utenfor kysten av Helgeland. Stormsenteret gir kraftig vestlig og etter hvert nordvestlig vind. I Trøndelag og sør på Helgeland vil vinden vil være på sitt sterkeste i de neste timene. I Møre og Romsdal har vinden allerede begynt å minke, og utover ettermiddagen vil vinden gradvis avta også i Trøndelag og på Helgeland, først i sør. Stormsenteret vil fortsette østover og raskt avta i styrke.

Holkevarsel for tirsdag

Indre Helgeland ser ut til å slippe unna det verste uværet i dag. Fra tirsdag meldes det imidlertid om et væromslag som kan komme til å skape en del trøbbel i trafikken: Natt til tirsdag stiger temperaturen, og i løpet av tirsdagen kan det bli opp til 4-5 plussgrader, og mye regn på morgenen og formiddagen.

Onsdag vil tempretauren falle til godt ned under minus igjen.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.