Rana FKs (f.v.) Ståle Krokstrand, Hege Kathrin Mørk, Kjell Magne Bang og Kenneth Storheil kunne i dag motta signerte samarbeidsavtaler fra prosjektgruppas Roger Håkonsen og Bjørn Audun Risøy. Foto: Roger Marthinsen

Nå kan byggingen av en toppklubb starte

Skrevet av Roger Marthinsen
18.01.2018 20:00 - OPPDATERT 19.01.2018 13:13

– Et fantastisk fundament! Disse pengene skal vi forvalte godt, slik at de kommer barn og utøvere til gode.

Dette sa styreleder i Rana FK, Ståle Krokstrand, da han tidligere i dag mottok signerte samarbeidsavtaler med 30 næringslivsaktører som har sagt ja til å støtte den nye klubben (se oversikt over alle bedriftene nederst). 

Verdien av avtalene utgjør 1.273.500 kroner for 2018-sesongen og 3.485.000 per år fra og med 2019- til og med 2022-sesongen. Totalt gir dette Rana FK en økonomisk forutsigbarhet på 15,2 millioner kroner. 

– Nå har vi et fantastisk fundament til å starte byggingen av den nye klubben, sier Krokstrand. 

Stort potensial

Det var Bjørn Audun Risøy og Roger Håkonsen fra prosjektgruppa som jobbet frem Rana FK, som overleverte de signerte avtalene. De har jobbet på spreng med å få næringslivet med på laget, til tross for at det ikke blir noen full sammenslåing av fotballen i Mo IL og Stålkam før etter 2018-sesongen. Den første sesongen i Rana FKs historie er det nemlig kun barne- og ungdomsfotball i klubben. Det næringslivet i utgangspunktet sa ja til, var nemlig å støtte en toppfotball-satsing der seniorfotballen i Stålkam og Mo IL ble samlet i Rana FK.

– Heldigvis så har de aller fleste sagt at de er med, selv om det ikke blir full sammenslåing før om ti måneder. Nå har vi fått et godt fundament på plass, og det er fortsatt aktører som ikke har avklart om de blir med allerede nå. Så potensialet er stort, sier Bjørn Audun Risøy.

Skaper arbeidsplasser

At beløpet næringslivet går inn med i 2018 er mindre enn de påfølgende årene, skyldes at Rana FK denne sesongen ikke har junior- og seniorlag. Midlene for inneværende år er øremerket barne- og ungdomsavdelinga, samt det å bygge en solid organisasjon. Det siste innebærer blant annet at man i løpet av året skal få på plass klubbens første ansatte. 

(Saken fortsetter under bildet)

Styreleder Ståle Krokstranda og styremedlem Hege Kathrin Mørk konstaterer at Rana FK nå har økonomiske muskler til å kunne gjøre klubbens første ansettelser. Foto: Roger Marthinsen

– Med avtalene som nå ligger i bunn og en barne- og ungdomsavdeling som fra før er solid og veldrevet, har vi fundament for å kunne ansette både utviklingsansvarlig og daglig leder. Og foran 2019-sesongen skal det ansettes trenere, sier Krokstrand.

Kvalitetsklubb

Prosessen med å finne utviklingsansvarlig er påbegynt. I første omgang kartlegges lokale kandidater, men man utelukker ikke at stillingen kan bli utlyst og at kandidater utenfra kan bli vurdert.

– Det er i utgangspunktet snakk om heltidsstillinger. Vi ser for oss ansettelse av utviklingsansvarlig til sommeren, og at daglig leder vil kunne bli ansatt i løpet av sommeren eller tidlig i høst, sier Krokstrand, som understreker at det å få ansatte på plass også er en viktig faktor i arbeidet med å utvikle Rana FK slik at klubben kan innvilges kvalitetsklubb-status hos Norges fotballforbund.

Bruke tid

Hege Kathrin Mørk, som er en del av Rana FKs hovedstyre, påpeker at styret vil bruke den tiden som kreves for å finne de rette personene til de stillingene som nå skal fylles.

– Vi skal og må gjøre en grundig jobb. Det skylder vi blant annet næringslivet, som har støttet klubben og gjør dette mulig, påpeker Mørk.

 

Bedriftene som har signert samarbeidsavtaler med FK Rana for perioden 2018-2022:

Helgeland Sparebank, MIP-konsernet, MBA Entreprenør, HHO Gruppen, Kvarøy Fiskeoppdrett, Momek Group, Haaland, ZAR Eiendom, BDO, Helgeland Kraft, Bernhard Olsen, Rana Gruber, MOBO Helgeland, Kunnskapsparken Helgeland, Helgeland Invest, PWC, Coop Helgeland, Glencore Manganese Norway, Verket Musikkfestival, Helgeland Betong, Helgeland Marinasystemer, Evry Card Services, Bakeriet Mo i Rana, Botn, Norconsult, REDE, Amfi, HAF, Scandic Meyergården, Rana No

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.