Illustrasjonsfoto

Nå blir det varmt og søkkvått

Skrevet av Roger Marthinsen
11.02.2019 11:00 - OPPDATERT 11.02.2019 13:07

Først kommer sol – så kommer regn. Og mellom der kommer det også masse snø...

Det har allerede blitt mildere i været, etter en periode med to-sifret minus.

I dag og i morgen skal det bli tildels fint vær, med solgløtt og noen få minusgrader.  Men snart vil vi også få se pluss-gradene:

I løpet av noen formiddagstimer onsdag skal det slå om fra minus til pluss. Temperaturen kan da komme til å stige med ni-ti grader, fra tidlig onsdag morgen til tidlig onsdag ettermiddag. Fra da skal gradestokken ligge mer eller mindre konstant på rundt 4-5 plussgrader, i Mo i Rana.

Mildværet skal ifølge yr.no vare frem til og med onsdag i neste uke. Og med temperaturstigningen skal det også komme nedbør. Mye nedbør:

Natt til onsdag skal det komme mye snø, som i løpet av onsdag går over til regn. Og fra og med onsdag ettermiddag skal det høljeregne frem til og med søndag:

Onsdag kan det komme over 20 mm nedbør – halvparten først som snø og sludd, resten som regn.  

Torsdag kan det komme over 20 millimeter regn. Fredag er dert ventet rundt 12 mm regn. Lørdag er det ventet over 15 mm regn, og søndag rundt 12 mm, melder yr.no.

Mandag og tirsdag i neste uke faller temperaturen noe, og det kan da bli fra rundt null til et par plussgrader, og noe nedbør. 

(Saken fortsetter under bildet)

Vi har både mildvær og regn i vente, melder yr.no.

I følge storm.no, som har et langtidsvarsel som strekker seg noen dager lengre enn yr, vil det komme et nytt temperaturomslag fra torsdag i neste uke. Da skal temperaturen synke, og fredag, lørdag og søndag i neste uke kan det bli temperaturer ned mot minus 17 grader.  

Også på kysten av Nord-Helgeland vil de neste dagene bli preget av mildvær og mye regn. Her har temperaturene allerede slått om til plussgrader. 

Med væromslag og mye snø i fjellet, må man også kunne forvente økt fare for snøskred i utsatte områder. For i dag og i morgen – før temperaturstigningen, melder varsom.no om faregrad 3, betydelig, skredfare i utsatte områder for Svartisen, Saltfjellet og Nord-Helgeland.  

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.