Foto: Kristian Rødvand

Nå blir du ikke lenger kontaktet av smittesporingsteamet selv om du tester positivt

Rana kommune endrer arbeidet med smittesporing. – De fleste innbyggerne kan reglene for smittevern nå.

Fra fredag 28. januar klokken 16:00 endres måten Rana kommune driver smittesporing på. Smittesporingsteamet slutter da å kontakte alle som tester positivt på hurtigtest. 

Dette melder Rana kommune i en pressemelding. 

– De fleste innbyggerne kan reglene for smittevern nå, og det er få som har behov for individuell veiledning. Framover ønsker vi å bistå de som trenger det, sier kommuneoverlege Frode Berg.

– Personer i Rana som tester positivt på koronatest har i flere uker selv tatt ansvar for smittesporing og varsling av nærkontakter. Inntrykket er at de som tester positivt, og deres nærkontakter, etterlever regler og anbefalinger som de skal, sier Berg, som videre påpeker at personer som tester positivt, skal fortsatt selv varsle og informere egne nærkontakter. Dette inkluderer skole, barnehage og arbeidsgiver.

– Regler og anbefalinger for smittede og nærkontakter er nå så enkle at vi er trygge på at befolkningen klarer dette uten at vi snakker med hver enkelt. De aller fleste klarer å finne den informasjonen man trenger i autosvarmeldingen de mottar når de melder inn positiv hjemmetest, eller på kommunens nettsider, sier kommuneoverlege Berg.

Positive hjemmetester skal fortsatt meldes til [email protected].

Personer som tester positivt, og som ikke klarer å finne svar på kommunens hjemmesider eller helsenorge.no, kan sende spørsmål til [email protected] eller ringe koronatelefonen telefon 950-04433 (åpningstid mandag-fredag i tidsrommet 10:00-14:00).

 

Saken fortsetter under annonsen.