Anleggsleder i AF Gruppen, Kenneth Svendsen, gleder seg over å være i gang i Fagerlia.

Nå er AF Gruppen på plass i Fagerlia: –⁠ Veldig godt å komme i gang

Over 70 arbeidere og 40 maskiner vil jobbe syv dager i uka med den nye lufthavna.


Allerede denne uka har AF Gruppen startet opp med hogst og etablering av renseanlegg for de kommende arbeidene i Fagerlia. Det forteller Avinor i en pressemelding i dag.

30 arbeidere er alt på plass, men i løpet av juni vil skokken mer enn doble seg. Det ventes også at maskinparken vil vokse fra 30 i juni, til over 40 tett over sommeren.

Anleggsleder i AF Gruppen, Kenneth Svendsen, er henrykt over å være på plass.

– Det er veldig godt å komme i gang. Vi prioriterer i første omgang renseanlegget, som er et viktig ytre miljøtiltak. Det sørger for at vannet fra anleggsdriften blir renset, samt at Langtjønna ikke blir forurenset av anleggsarbeidene, sier Kenneth Svendsen. 

– I sommer vil hovedvekten være på forberedelsene til de store masseforflytningene, som skal skje til høsten. De som bor nært området vil merke en løpende økning av ressurser utover sommeren.

(Saken fortsetter under bildet)

AF Gruppen har fått på plass en avtale med Momek Rooms, og vil derfor ikke etablere egen overnattingsrigg på området. Svendsen er glad for å ha landet en god løsning.

– Vi prøver, så langt det er mulig, å benytte oss av det lokale markedet. Vi er overbevist om at dette vil fungere bra, sier Svendsen.

AF Gruppen vil, for å sikre god fremdrift, også ta i bruk søndagene som arbeidsdager. Det blir ei toskiftsordning, hvor to skiftlag jobber 14 dager på og 14 dager av.

– Arbeid på søndag vil bli begrenset til mellom 08.00 og 16.00, mens vi på hverdagene vil jobbe noe lengre utover kveldene. Det er viktig for Avinor, AF Gruppen - og ikke minst befolkningen på Helgeland – at vi får ferdigstilt flyplassen på en sikker og effektiv måte. 

****

 ****