VENTER I SPENNING: Rana Senterparti venter nå på dommen fra de to største valgkretsene i Rana, Mo og Gruben. Foto: Silje-Tamara Rojas

– Nå er det greit å ta seg et stykke bløtkake

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
09.09.2019 22:55 - OPPDATERT 10.09.2019 14:59

88,5 prosent av stemmene i Rana er telt opp. Nå venter Rana Senterparti på dommen fra Ranas siste valgkrets Gruben.

Senterpartiet venter i spenning når 70,6 prosent av stemmene i Rana er telt opp. Foreløpig er de det største partiet i bydelene Båsmo, Storforshei, Skonseng, Ytteren og Utskarpen. Nå gjenstår kretsene Mo og Gruben, likevel betyr det foreløpige resultatet et større antall representanter fra partiet i kommunestyret, og det er en seier i seg selv,  påpeker førstekandidat for Rana SP, Johan Petter Røssvoll fra valgvaken ved matdestinasjonen Til Elise. 

– Nå er det greit å ta seg et stykke bløtkake, sier Røssvoll og deler ut til partimedlemmene som enda sitter med statskanalen på storskjerm og følger nøye med. 

Foto: Silje-Tamara Rojas

En av de som kjenner på en slik spenning for første gang er nestleder i Rana Senterparti, Knut Bjarne Derås. 

– Jeg er ganske fersk med et medlemskap på knappe tre år. Jeg har alltid stemt Arbeiderpartiet i alle år, men det var distriktspolitikken og forsvarspolitikken deres som til slutt førte meg til Senterpartiet, sier han. 

Akkurat nå viser partioppslutningen i Nordland at Senterpartiet ligger på 26,8 prosent, det er over Arbeiderpartiet som klatrer tett på med 26,3 prosent, dette etter at 58,8 prosent av stemmene telt. I Rana er 70,6 prosent av stemmene telt opp, her ligger Senterpartiet med 30,4 prosent, igjen over Arbeiderpartiet som nå ligger på 28, 4 prosent. 

Foto: Silje-Tamara Rojas

– Men vi mangler Mo og Gruben. Vi er veldig spent, sier Derås og forklarer at stemningen er god passert på oppslutningen partiet til nå har sett.

– Stemningen er på topp, sier han og smiler. 

[annonse]
Derås forklarer at Senterpartiet i Rana har et godt miljø.

– Jeg føler meg virkelig hjemme her. Det er god stemning i styret og vi har god kontakt med velgerne. Jeg føler vi har gjort en god valgkamp og alle har dratt lasset, sier han og fortsetter. 

– Nå ser vi bare frem til at Johan Petter tar over klubben, avslutter Derås. 

Nestleder i Rana Senterparti, Knut Bjarne Derås. Foto: Silje-Tamara Rojas

Gruben avgjør 

Nærmere kl 23:00 tikker resultater inn fra valgkretsen Mo og 88,5 prosent av stemmene i Rana er telt opp. Her tar valget en helomvending og Arbeiderpartiet vinner bydelen med 34,9 prosent og leder så valget med 29,4 prosent oppslutning i Rana.

Senterpartiet rykker ned med 19,3 prosent oppslutning i valgkretsen Mo, og ligger nå på 28,8 i oppslutning i Rana, rett under Arbeiderpartiet.

Nå gjenstår kun valgkretsen Gruben som vil avgjøre valget for Senterpartiet. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.