Ingeborg Oktober er årets headliner i Kirkhelleren. Foto: Trænafestivalen

Nå er det klart hvem som skal fylle Kirkhelleren

Skrevet av Hedda Hiller
28.05.2019 10:00 - OPPDATERT 28.05.2019 10:55

Træna-venn og Spellemannspris-vinner klar for Trænafestivalen.

– Kirkhelleren er kanskje den scenen på Træna som har gjort festivalen verdenskjent. Den mektige hulen, som har fått tilnavnet «havets katedral», på øya Sanna er intet mindre enn 30 meter høy og har huset verdensstjerner som både Damien Rice, Ry X og i fjor vår helt egne Moddi. Men i år er det Træna-venn og Spellemannsvinner Ingeborg Oktober som har fått æren av å spille i Kirkhelleren, skriver Trænafestivalen i en pressemelding. 

Viseartisten Ingeborg Oktober er ikke en ukjent skikkelse på Træna. Hamarøyartisten har spilt på festivalen tidligere og har i flere år vært vært fast inventar på den nordnorske musikkscenen. Bak seg har hun lagt to album, hvorav det siste gav henne Spellemannspris i visekategorien i vinter.

– For å ønske publikum velkommen ned fra Kjærlighetstunnellen og inn til hula skal tidligere annonserte Bendik Giske åpne kalaset før Ingeborg tar over spakene og leder oss inn i Trænafestivalens siste festivaldag med sin vakre stemme og nære tekster, skriver Trænafestivalen. 

Trænafestivalen går av stabelen 11.-14. juli i år. 

Dette skriver festivalen selv om Ingeborg Oktober:

Ingeborg Oktober fremfører nordnorsk visesang i både folk, rock og akustisk, minimalistisk form. Sjangermessig har låtene blitt beskrevet som vakre, fengende melodier med tekster som utfordrer lytteren til å høre ekstra godt etter.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Gry Dahl

Atomic Soul så henne på Trondheim Calling og ble helt betatt av den vakre stemmen, og like etterpå kom jaggu nyheter om at hun var nominert til Spellemann også. Hun slapp nemlig sitt andre album, Skjømmingsboka, 9. november 2018 til strålende kritikk og terningkast 5 i blant andre Dagsavisen, som beskrev albumet som «perfekt
komponert» og Ingeborg som «en av de norske artistene som har størst potensial for å bli folkekjær».

Albumslippet ble etterfulgt av landsdekkende turné, og kritikeren Egon Holstad beskrev en av konsertene på følgende vis: «Hun holder da også publikummet (...) forrest på stolene, hele seansen gjennom. De oppmøtte er synlig fjetret, og
det er peise stille både mens hun snakker og under låtene, kun avbrutt av ekstatisk applaus mellom numrene».

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.