Fra bommen ved Sørelva, retning nordover torsdag ettermiddag. Foto: Statens Vegvesen, Webkamera.

– Været skifter fort!

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
20.02.2020 14:06 - OPPDATERT 20.02.2020 17:01

Åpnet for fri ferdsel et kvarter etter at man hadde startet kolonnekjøring på Saltfjellet. Men utover kvelden og natta er det ventet kraftig vind både i fjellet og på kysten.

På E6 Saltfjellet ble det startet med kolonnekjøring på grunn av uvær, like før klokken to i dag. Dette meldte Vegtrafikksentralen Nord klokken 13:57.

15 minutter senere ble imidlertid bommen hevet og fjellet åpnet for fri ferdsel igjen.

– Været skifter fort! Fjellet er åpner for fri ferdsel inntil videre, meldte Vegtrafikksentralen Nord klokken 14:12.

Fjellet kan imidlertid bli fort stengt igjen. Meterologisk institutt har sendt ut farevarsel om kraftig snøfokk på Saltfjellet Det er ventet økende vind utover ettermiddagen og kvelden, med vind opp til liten kuling i kveld og stiv kuling utover natta. 

Også på kysten er det ventet kraftig vind utover ettermiddagen og kvelden, med stiv kuling. Dette kan komme til å ramme båttrafikken. På grunn av dårlige værprognoser har Boreal tatt forbehold om anløp av Selvær i morgen fredag, for fergeruta Stokkvågen-Træna, mens Torghatten Nord har tatt værforbehold for kveldens planlagte anløp av Myken med M/S Gjerøy. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.