Foto:Roger Marthinsen

Nå er det mye svevestøv i Mo-lufta

Skrevet av Roger Marthinsen
28.02.2019 13:00

Har målt høye verdier av svevestøv i dag.

Det er i dag registrert mye svevestøv på Mo. Ved målestasjonen på Moheia er det siden klokken syv i morges målt verdier for PM10 på over 50 µg/m3, som er tillatt nivå.

En foreløpig topp ble målt klokken 11. Da var nivået over 150 µg/m3, noe som er å betegne som svært høyt. 

– Det er registrert moderat til høy luftforurensing ved målestasjonen på Moheia i dag. Spesielt utsatte grupper oppfordres til å følge med på nettsiden luftkvalitet.info, som oppdateres på timesbasis. Industri, Statens vegvesen og kommunens veiavdeling er informert om situasjonen og vil fortløpende vurdere tiltak, sier rådgiver ved seksjon for miljø og landbruk hos Rana kommune, Iselin Esp Pettersen, som oppfordrer spesielt utsatte grupper til å følge med forurensingssituasjonen på luftkvalitet.info.

– Det blir i perioder målt moderat til høy luftforurensning av svevestøv PM10 ved målestasjonen på Moheia. Tørre og kalde dager med lite nedbør betyr at vi kan få utfordringer med dårlig luftkvalitet. Mange mennesker får helseproblemer av dårlig luftkvalitet. Derfor oppfordres spesielt utsatte grupper til å følge med på nettsiden luftkvalitet.info, som oppdateres på timesbasis, sier Iselin Esp Pettersen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.