Et polart lavtrykk er ventet å treffe Helgeland i løpet av kvelden. Kart: Meteorlogisk institutt / meteorlogene på twitter

Nå er dette uværet på vei mot oss!

Et uvær som kan øke fra bris til full storm i løpet av et kvarter, er ventet å treffe Helgeland i løpet av kvelden.

Et polart lavtrykk er på vei mot Helgeland og Nord-Trøndelag i kveld, og Meteorologisk institutt advarer mot at dette kan føre til brå endringer i været.

– Vær oppmerksom på at det kan skje raske endringer i været. Vi forventer opptil full storm enkelte steder, og kraftige snøbyger kan gi vanskelige kjøreforhold, melder meteorologene. 

Det polare lavtrykket beveger seg inn fra vest og er ventet å tredde land sør på Helgeland først, i kveld. I forbindelse med lavtrykket ventes liten til full storm mellom vest og nord, samt kraftige snøbyger. Det er sendt ut farevarsel om uværet, også for både indre og ytre deler av Nord-Helgeland.

(Saken fortsetter under bildet)

Dette kartet viser at det ikke er mer stabilt vær i vente, og at vekslinga mellom kulde og snø og mildere vær og regn, vil fortsette. Kart: Meteorlogisk institutt / meteorlogene på twitter

Polare lavtrykk er små, intense lavtrykk som dannes i arktiskeluftmasser på nordsiden av polarfronten om vinteren. Erfaringsmessig kan vinden øke fra bris til storm i løpet av mindre enn 15 minutter.

Det er ventet at dette uværet skal pågå fra rundt klokken 18 i kveld og frem til rundt midnatt. Den som håper på at den siste tidens møkkavær skal bli erstattet med mer stabilt vintervær, vil imidlertid bli skuffet:

– Det såkalte "jojoværet" kommer til å fortsette. Årsaken er at polarfronten bølger seg nord og sør over oss, noe som gjør at vi hele tiden veksler mellom å ligge på den varme og den kalde siden – det vil si pluss- og minusgrader, melder Meteorlogisk institutt.

Yrs værvarsel for Nord-Helgeland viser at det kan bli litt kaldere torsdag og fredag, før temperaturen igjen skal stige til plussgrader og regn fra kommende helg og utover neste uke. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
---–

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.