Henrik Johansen ( t.h) og Polarsirkelen Lufthavnutvikling har engasjert Bård Sandberg som utbyggingssjef. Foto: Ann Kristin Kjærnli

Nå har han fått utbyggingssjef!

Skrevet av Roger Marthinsen, Ann Kristin Kjærnli
12.06.2019 13:34 - OPPDATERT 12.06.2019 19:24

Bård Sandberg blir utbyggingssjef for Polarsirkelen lufthavn,

Bård Sandberg fra rådgiverselskapet Rambøll er engasjert som utbyggingssjef for ny flyplass i Mo i Rana, Helgeland. 

– Polarsirkelen lufthavnutvikling er glad for å få en så erfaren og dyktig utbyggingssjef med på laget. Bård Sandberg vil få en hovedrolle i gjennomføringen av et svært viktig prosjekt for å utvikle vår region, sier Henrik Johansen, daglig leder i PLU, i en pressemelding.

Engasjementet som utbyggingssjef ble utlyst i en konkurranse og valget falt på Rambøll og Bård Sandberg.

– Vi bygger nå opp en effektiv byggherreorganisasjon for å lede arbeidene med ny flyplass. Det er naturlig konsekvens av at regjeringen og samferdselsministeren i februar ga klarsignal til konkurranse om bygging. Nå er konkurransen i gang og det er tid for å besette nøkkelstillingene, sier Johansen. 

–  Bård Sandberg har alle de kvalifikasjonene vi behøver for å lede et spennende prosjekt på en god og profesjonell måte, sier Johansen.

Bård Sandberg (54) er ranværing og er utdannet sivilingeniør Bygg fra NTH. Han har bred erfaring fra både planlegging og gjennomføring av store prosjekter, blant annet som plan- og utbyggingssjef i Avinor 2010 – 2015. Der ledet han gjennomføringen av store bygg og anleggsprosjekt ved Trondheim lufthavn Værnes til en samlet verdi av nær en milliard kroner.

Bård Sandberg ser fram til oppgaven som utbyggingssjef for den nye flyplassen på Hauan.

– HELT SPESIELT

– Det er ikke hver dag det bygges helt ny flyplass i Norge, den siste var på Gardermoen. Jeg gleder meg til å være med på å bygge ny flyplass og i tillegg få bruke min faglige kompetanse, både relatert til utdanning og arbeidserfaring, sier Sandberg.

[annonse]
– Det er helt spesielt å komme hit til Mo og gjøre et slikt prosjekt som vil ha så store ringvirkninger for Rana-samfunnet og regionen, det gjør det ekstra spennende, sier han.

Sandberg er allerede godt kjent med prosjektet for ny flyplass i Mo i Rana, da han allerede har vært innleid som rådgiver i forbindelse med utarbeidelse av det tilbudsgrunnlaget som nå er ute til konkurranse. Han har også bidratt med innspill til kontraktstategi.  

– Det er et grundig og godt prosjekt med en spenstig, men realistisk framdrift. Jeg er trygg på at jeg har dyktige folk med meg, vi er flere som har gjort store prosjekter før, slik at prosjektet vil lykkes. Vi mener at vi har hentet det beste ut av det som Henrik Johansen har gjort i tidlig fase og det som Avinor har gjort i forprosjektet, og har laget et godt grunnlag for å gå ut med en konkurranse til totalenterprenørene. Vi har fått en modell og profil som gjør at det skal være attraktivt å være med og konkurrere om oppdragene, sier Sandberg, som en del ranværinger kanskje vi gjenkjenne som gammel idrettsutøver. Bård Sandberg var i sin tid i norgestoppen som junior da han satset aktivt som kombinertløper.

HØYT TEMPO

Bård Sandberg er allerede i gang med arbeidet og gjennomfører i disse dager møter med viktige interessenter knyttet til de forberedende arbeidene ved flyplasstomta.

-         Polarsirkelen lufthavnutvikling har en framdriftsplan med høyt tempo for konkurransen og andre aktiviteter som følger Stortingets ambisjon om oppstart med lokale midler raskest mulig, avslutter en fornøyd Henrik Johansen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.