Trond Olsen ble forleden tildelt Drivkraftprisen 2020, for sin mangeårige innsats for idretten i Rana. Nå har han bestemt hvordan prispengene skal fordeles videre. Foto: Tom Duesund

Nå har Trond bestemt hvem som skal få 100.000 kroner

Skrevet av Roger Marthinsen
11.09.2020 13:34 - OPPDATERT 11.09.2020 17:02

Trond Olsen fikk en 100.000 kroner, for sitt engasjement for idretten. Nå har han han fordelt pris-pengene – til idretten.

Forleden ble Trond Olsen tildelt Helgeland Sparebanks Drivkraftprisen 2020, for sin innsats for idrettslivet i Rana generelt og Bossmo & Ytteren spesielt. Mottakeren av Drivkraftprisen får ikke beholde pengene selv, men skal gi dem til et utvalgt formål. Og nå har Olsen tenkt og bestemt hvordan hans prispenger skal brukes.

– Først vil jeg takke for prisen, dette var svært overraskende, men ikke mist like gledelig. Det er mange som har bidratt til mitt arbeid i idretten, mange frivillige, politikere og ikke minst en lokal bank, som har bidratt, men også stilt krav.
Uten HSB sitt engasjement for frivilligheten hadde det ikke vært like enkelt å jobbe frivillig. Jeg har hatt et 20 års samarbeid med HSB, gjennom i all hovedsak Jørn Brevik. Vårt samarbeid, og møter har vært givende og inspirerende for meg.
Jeg håper og tror at den «nye" banken, Sparenbank 1 Helgeland, forsetter sitt engasjement inn i frivillig sektor, sier Olsen, som videre forteller at han nå har tenkt en del på hvordan han ønsker at prispengene skal fordeles.

Her er Tronds liste for fordelingen av de 100.000 kronene: 

  • Bossmo & Ytteren HC-gruppe, til treningsutdanning av nye unge trenere, som har vist sin interesse for aktivitet for denne gruppen 20.000 kroner.
  • Bossmo & Ytteren IL Skillevollen, til anleggsutvikling og drift: 20.000 kroner.
  • Bossmo & Ytteren IL Ytteren stadion, til anleggsutvikling og drift: 20.000 kroner.
  • BUA Rana, for sitt arbeid for å skape mindre forskjeller, og miljø bidrag: 10.000 kroner. 
  • Rana idrettsråd, til bruk for å styrke samarbeidet mellom idrettsråd og idrettslag, etter nytt vedtak om samarbeid i NIK idretts ting: 10.000 kroner.
  • Vandve ungdomslag, for den tilrettelegging av aktiviteter på Vandve, fotballbane, vollyball, tursti osv, bidrar til en aktiv ferie for mange turister på Helgeland: 10.000 kroner.
  • Bossmo & Ytteren skolekorps, en bidragsyter i lokalmiljøet på Båsmoen, Ytteren og Selfors: 10.000 kroner. 
----------

LES OGSÅ: 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.