Foto: Fernando Zhiminaicela, Pixabay

Nå kan du bestille koronatest med et par tastetrykk

Skrevet av Roger Marthinsen
16.10.2020 06:00

Rana og Hemnes kommuner innfører et nytt timebestillingssystem for koronatesting.

Nå kan du bestille time for koronatest direkte, og til et tidspunkt som passer deg. Rana og Hemnes kommuner innfører et nytt timebestillingssystem for koronatesting. Innbyggere som trenger koronatest, finner en knapp på kommunens hjemmeside hvor det står: «Bestill time til testing».

Du velger selv tidspunkt, logger inn med BankId og følger instruksjonene. Foreldre kan bestille time på vegne av sine barn.

Her kommer du direkte inn til timebestillingen.

– Det nye systemet blir mye mer effektivt enn dagens timebestilling på sms. Folk slipper å vente på å få tildelt time, og de velger selv time på et tidspunkt som passer., sier kommunikasjonssjef i Rana kommune, Connie Slettan Olsen.

– I prosessen blir du bedt om å svare på en del spørsmål om symptomer og om du har vært utsatt for smitte. Denne informasjonen blir svært nyttig for kommunen ved en eventuell smitteoppsporing, sier kommunikasjonssjefen. 

Innbyggere som ikke har BankId må foreløpig henvende seg til sin fastlege, som kan henvise til testklinikken. 

Per i går kveld var det tatt 4.478 korona-tester i Rana. Av dette er 197 tester tatt siste uke.

– Vi venter fortsatt svar på 67 prøver. Det er ingen positive prøvesvar siste fire uker, sier Slettan Olsen.

Så langt har elleve personer med folkeregistrert adresse i Rana, testet positivt for covid-19. Av disse har fem testet positivt i Rana, ytterligere to er bosatt i Rana men testet positivt i Dønna, mens fire personer som oppholder seg et annet sted i landet, har testet positivt utenfor Rana. 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.