Cato Skimten Storengen (t.v.) og Per Kjerstad i Statsteatret i «1066 – Slaget ved Stamford bridge». Foto: Marius Haugen
VINTERLYS

Nå kan du gjenoppleve den aller første forestillingen til Statsteatret

Vinterlysfestivalen slipper tre nye forestillinger.


Nordland Teater er klar med sitt andre slipp til Vinterlysfestivalen, og offentliggjorde tre nye forestillinger som kan oppleves under festivalen som går av stabelen i februar neste år. 

Tema for festivalen vil i 2021 være kjærlighet. 

– Tiden vi gjennomlever nå har gitt oss rom for refleksjon og perspektiv. Hvem er vi uten hverandre? Den neste festivalen søker derfor å dyrke kjærligheten til jorda, til vårt fantastiske land og ikke minst til hverandre. Kjærligheten kommer i alle former og farger; la oss omfavne den sammen og nyte Vinterlyset! skriver teatret i en pressemelding. 

 

1066 Slaget ved Stamford Bridge
Statsteatret

Et gjensyn med Statsteatret og deres aller første forestilling i prosjektet "Norge 1066-2066"

Alt du trodde du visste om det berømte slaget, kan bli snudd på hodet når de rutinerte skuespillerne går løs på norgeshistorien og kongesagaene - med respektløs dødsforakt for historien som en teatral versjon av Mythbusters. Lever vikingen i oss fremdeles? Dette er en tragikomedie om et av de verste slagene i norsk historie, der 5000 nordmenn mistet livet i forsøket på å erobre England.

Møt fire svette menn som med en fysikk av vekslende kvalitet gir alt for Norge. Velkommen til en drøy time fylt med drama, action, historie, humor, krim og kjærlighet.

 

Eg snakkar om det heile tida
Riksteateret

"Når folk spør meg hvor jeg kommer fra, misforstår jeg med vilje. Jeg svarer Sandefjord. Og når de spør hvor jeg egentlig kommer fra, så svarer jeg Bodø."

Fikk hun det som hun ville, hadde dramatiker og forfatter Camara Lundestad Joof sluttet å snakke om rasisme for lenge siden. Hun vil mye heller skrive romaner om vampyrer i verdensrommet, men enn så lenge må science fiction vente mens Camara retter oppmerksomheten vår mot virkeligheten - slik den har møtt og formet henne.

I boken Eg snakkar om det heile tida, gis rasisme i Norge et sannhetsvitne. Gjennom en serie historier og betraktninger fra eget liv, skildrer Camara hvordan rasismen har infisert hverdagen og tankene hennes. Hvordan den har endret måten hun beveger seg i verden, og forholder seg til andre mennesker.

OBS: Inngår ikke i Vinterlyspasset
 

Med hjerte på nesa i ti år
Klokkeklovnene

Under Vinterlysfestivalen skal Klokkeklovnene besøke sykehjem i Mo i Rana. Det profesjonelle skuespillerkompaniet Klokkeklovnene har jobbet med helsefremmende klovning på sykehjem for personer med demens, og har møtt over 25.000 beboere siden 2010.

Klokkeklovnene har utviklet metoder som er godt egnet til å fremme positive emosjoner og derved psykisk velvære hos beboere på norske sykehjem. Det handler i stor grad om respekt; – respekt for verdigheten også til sterkt reduserte mennesker, til dels uten språk, og det handler om respekt for at selv de minste, også ordløse, tegn på kommunikasjon, er dramatisk viktige signaler fra mennesker som har mistet sine tidligere evner til kommunikasjon.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.