Nå kan du låne bøker via ny app

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
17.03.2020 13:54 - OPPDATERT 17.03.2020 16:25

Nordland fylkesbibliotek har sammen med folkebibliotekene i Nordland inngått avtale med BookBites som ny plattform for utlån av elektroniske bøker.

- Dette er et svært godt og ikke minst aktuelt tilbud til innbyggere i Nordland i disse tider hvor de fleste bibliotek har stengt» sier fylkesråd Kirsti Saxi i en pressemelding.

Bibliotekene forventer økt pågang på e-bokutlån i tiden framover, så fylkesbiblioteket har tatt initiativ til å øke innkjøpet i Nordland, slik at det blir enda flere eksemplarer av bøker tilgjengelig. Innbyggere i alle kommuner som er med i ebokkonsortiet kan nå bruke appen Bookbites. Fylkesråden mener at akkurat denne tiden hvor folk tilbringer mer tid hjemme er en ypperlig mulighet for leseglade nordlendinger å få senket skuldrene og kose seg med en god bok.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fylkesråd Kirsti Saxi.– Det er også viktig å få kommunisert fram at biblioteket er ikke bare en fysisk boksamling, men det er også mange spennende digitale tjenester, og BookBites er et av disse, sier Saxi.

Forbedret e-bok tilbud

EbokBib som mange kjenner fra før av fases ut i disse dager. Arvtakeren BookBites er dynamisk app med flere funksjoner både for voksne og barn og har en rekke funksjoner som støtter opp under den gode leseopplevelsen og motiverer deg til å lese videre.  Det er blant annet utviklet integrerte hjelpemidler for ulike lesevansker og et brukervennlig og innbydende design. Appen BookBites er tilgjengelig via mobil eller nettbrett for IOS og Android som lastes ned på Apple Store eller Google Play, og du trenger bare lånernummer og PIN-kode for å komme i gang. Kontakt lokalt folkebibliotek for mer informasjon.

Les mer om:

bibliotek
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.