Nå kan du søke i skattelistene

Skrevet av Roger Marthinsen
07.11.2018 07:40

Fra i dag er skattelistene tilgjengelig hos skatteetaten.

Fra i dag er skattelistene for inntektsåret 2017 tilgjengelig på skatteetaten.no. Her kan man søke og finne nettotall for personer og selskaper.

For å kunne søke i skattelistene må du være innlogget og over 16 år. Det er bare siste års skattelister som er tilgjengelig for søk.
 
– Det er Stortinget som har besluttet at det skal logges hvem som søker i skattelistene. Innlogging gjør at vi kan begrense hvor mye informasjon en enkeltperson kan hente, forteller John Kvalø avdelingsdirektør for Veiledning i Skatt nord.

Innlogging brukes også til å tilgjengeliggjøre opplysninger om hvem som har søkt på hvem. Ved å klikke på en fane inne i søket vil du få opp en oversikt som viser navn, fødselsår, postnummer og poststed på den eller de som har søkt på dine skatteopplysninger.

Siden oktober i fjor har det blitt foretatt 1,6 millioner søk i skattelistene utført av tilsammen 440.000 ulike personer. Det er omtrent likt som året før. Til sammenligning ble det i året før loggføring av søk ble innført, gjennomført hele 16,5 millioner søk av nær 927.000 personer.

Skatteoppgjøret for Nord-Norge viser at 389.000 lønnstakere, pensjonister og personlige næringsdrivende til sammen betalte 39,2 milliarder kroner i skatt, for inntekståret 2017. Gjennomsnittlig bidro den enkelte med i overkant av 100.000 kroner i skatt til fellesskapet.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.