Lørdag kan kino-sjef Kristin Kildal invitere til film igjen.

Endelig kan Kristin snurre film igjen

Skrevet av Roger Marthinsen
07.05.2020 08:42 - OPPDATERT 07.05.2020 09:25

Når Rana kino gjenåpner førstkommende lørdag følger det med strenge tiltak, for å sikre alle en sikker film-opplevelse.

Selv om det blir en forsiktig gjenåpning, så gleder kinosjef Kristin Kildal seg enormt til endelig å kunne snurre film igjen. For etter at regjeringen har åpnet muligheter for et kinopublikum på inntil 50 personer, kan kinioen på mo gjenånes, sakte men sikkert.

For Rana kino vil starte litt mer forsiktig. De første filmene vil ha et publikum på maksimum 30 personer. Så vil man eventuelt øke antallet til 50, når man har gjort erfaringer med 30 personer i starten. Tiltak for å følge smittevernråd vil bli fulgt, blant annet for å sikre at avstandsanbefalinger overholdes. 

– Vi sørger for gode renholds- og smittevernrutiner, slik at både publikum og ansatte skal være trygge hos oss. Vi kommer til å selge unummererte plasser, og så vil publikum bli anvist plass i salen, for å sikre avstand. Vi plasser gruppene med god avstand mellom, slik at det blir mer enn én meters avstand mellom gruppene, sier kinosjefen til Rana No.

– Utover styrket daglig renhold vil vi mellom forestillingene rengjøre sal og alle kontaktflater utover dette, sier Kildal.

Når det gjelder selve kinoprogrammet så settes det nå opp film for alle aldersgrupper. Kinosjefen ramser opp:

– Vi tar opp igjen et par av filmene som skulle hatt premiere den helga som kinoen ble nedstengt, som animasjonsfilmen «Samsam» og actionfilmen «Bloodshot». I «Samsam» møter vi verdens minste superhelt som har alt han kan drømme om; kjærlige foreldre, en gjeng supervenner og et eget romskip.«Bloodshot» er basert på en tegneserie med Vin Diesel i hovedrollen. Her er det action, sci-fi og  drama i skjønn forening, sier kinosjefen.

Den norske filmen «Flukten fra grensen», som også gikk på kino før dørene ble stengt, har også fått plass i programmet. Filmen fikk veldig god tilbakemelding fra publikum, og både større barn, foreldre og besteforeldre gikk sammen på kino. Forfatteren Maja Lunde har selv skrevet manus til filmen som er basert på hennes prisvinnende bok fra 2012.

Helgas premierefilm er den danske komedien «Klovn The Final» som er den tredje og siste filmen med Fram Hvam og Casper Christensen.

Det blir forøvrig en myk åpning når kinoen åpner dørene igjen, etter nesten to måneder.

[annonse]
– Tiden fra nedstengning og til nå har vært brukt til oppussing av toaletter og foaje, men også med å finne gode løsninger slik at det skal være trygt å gå på kino igjen, sier Kristin Kildal.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.