Næringsminister Iselin Nybø har ansvar for Justervesenet.

Nå kan store arrangement få koronatilskudd

Skrevet av NTB
15.01.2021 09:24

Store publikumsarrangementer som har måttet avlyse eller nedskalere på grunn av pandemien, kan nå søke om tilskudd for å dekke tapet.

Tilskuddsordningen på 350 millioner kroner åpner for søknader i dag, fredag. Det kan dreie seg om messer, matfestivaler, utdanningsfestivaler, bilfestivaler kongresser og lignende.

– For oss er det viktig at verdifulle arenaer som messer eller matfestivaler også finnes etter at pandemien er over, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Ordningen er rettet mot arrangementer som skulle vært avholdt mellom 5. mars og 31. desember i fjor. Ventet besøkstall måtte være minst 350 personer, og arrangementet måtte ha nasjonal eller regional verdi.

Støttebeløpet er maksimalt 60 prosent av underskudd som følger av avlyst eller nedskalert arrangement. 20 prosent av tilskuddet er betinget av at det holdes tilsvarende arrangement i fremtiden. Søknadsfristen er 1. februar.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.