Human-Etisk Forbund

Nå starter påmeldingen til neste års konfirmasjon

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
20.05.2020 09:14

Thor-Freddy Storeng, fungerende leder i Human-Etisk Forbund Nord-Helgeland, er spent på årets påmelding til konfirmasjon.

66 ungdommer valgte Humanistisk konfirmasjon i Nord-Helgeland i år. Thor-Freddy Storeng, fungerende leder i Human-Etisk Forbund Nord-Helgeland, er spent på årets påmelding etter en annerledes vår for mange. 

–  Da koronakrisen rammet Norge, påvirket det naturligvis årets konfirmasjoner. Her i Nord-Helgeland var vi så heldige at vi fikk flyttet seremonien til høsten. Det er vi veldig glade for, og derfor gleder vi oss ekstra til høsten i år, sier han i en pressemelding fra Human-Etisk Forbund. 

Nå er det imidlertid noe annet som står høyt på agendaen for lokallagslederen. Konfirmasjonspåmeldingen for 2006-kullet starter nemlig 8. juni.   


En mulighet til å utforske hva man står for 

Humanistisk konfirmasjon er en mulighet for unge til å finne ut av hva de står for, og hva som er viktig for dem. Det gjør de gjennom et kurs over flere uker, som blant annet tar opp temaene humanisme, identitet og kritisk tenkning. Kurset avsluttes med en høytidelig seremoni der familie og venner er gjester. 

–  Det er de foresatte som må melde på sin konfirmant, og her i Nordland åpner påmeldingen 8. juni, forteller Storeng. Påmeldingen starter allerede 2. juni for medlemmer i Human-Etisk Forbund. 

–  Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Man behøver ikke være medlem av Human-Etisk Forbund for å delta på Humanistisk konfirmasjon, presiserer Storeng.  

 

Etiske dilemma og tankeeksperiment 

[annonse]
På konfirmasjonskurset deltar konfirmantene i øvelser hvor de utfordres til å ta stilling til etiske dilemmaer. Er alle mennesker like mye verdt? Hvordan kan vi vite hva som er rett og galt? Dette er spørsmål som sjeldent snakkes om i det daglige eller på skolen, og som de får mulighet til å undersøke og utforske. 

–  Kursene ledes av engasjerte frivillige kursledere, som har fått god opplæring. Mange kursledere i Human-Etisk Forbund er kursledere for våre konfirmanter år etter år, sier Storeng. 

 

HUMANISTISK KONFIRMASJON

Humanistisk konfirmasjon består av en rekke kurskvelder, og avsluttes med en høytidelig seremoni. 
Seremoniene på Mo i Rana og i Hemnes er 8. mai 2021.
Påmeldingen åpner 2. juni for medlemmer i Human-Etisk Forbund, og 8. juni for alle. 
Du kan lese mer på human.no/regionlag/nordland/konfirmasjon 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.