"Når du slår i bordet, så oppnår du det motsatte av hva du ønsker"

Skrevet av Trond Danielsen
30.03.2020 17:00

Kjære Ole Erik Almlid

Du er jo ikke politiker. Så jeg forventer ikke at du skal ha forståelse for hva som er godt politisk handverk. Men det er en annen ting du ikke skjønner. Og det er hvordan vi her nord reagerer på ditt trusselstunt i går. Hvis du tror at nordlendingen ruller seg over på ryggen i frykt når du banker i bordet, så tror jeg nok du vil oppdage at det ikke er slik. 

Tror du egentlig at kommunene her nord lager hindringer for dine medlemsbedrifter fordi vi ønsker å være vanskelig? De samme bedriftene som skaffer oss arbeidsplasser og skatteinntekter. Tøys. Grunnen er enkel. Vi har store avstander, og færre muligheter å få hjelp enn på østlandet. Veier er stengte, og ambulansene få. Samtidig har vi lite smitte her nord. Grunnen er jo den spredte bebyggelsen, og fordi vi har få tilbud om offentlige kommunikasjoner. Så slik sett hadde vi for en gangs skyld en fordel av at busser ikke går lengre.

Du må skjønne at dine bedrifter er gjester i vårt hjem. Og hvis du ønsker unntak fra de reglene som beskytter oss, så må du spørre om dette. Og akseptere at noen ganger får du nei. Ikke fordi noen finner glede i å nekte deg disse unntakene. Men fordi de vet bedre enn deg hvordan dette unntaket kan få lokale konsekvenser. 

Når du slår i bordet, så oppnår du det motsatte av hva du ønsker. Nordlendingen setter hendene på hofta, skyter frem underleppa, og sier ord bare vi her nord har lov til å si. Vi her nord har lang erfaring med å bli styrt fra sør. Men ikke denne gangen. For denne gangen er loven på vår side. En lov som har gitt enhver kommune adgang til å gjøre lokale smitteverntiltak. Men prøv heller å spørre som en gjest du. Kanskje får du positivt svar. I alle fall får du respekt for at du spurte.

-----------

LES OGSÅ:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.