– Når en sliten superhelt av en overtid-sykepleier stikker innom butikken på vei hjem etter jobb, finner hun ikke brød og melk til ungene, men kan velge mellom sylteagurk, pultost og øl med mango-smak!

Skrevet av Roger Marthinsen
14.03.2020 11:00 - OPPDATERT 14.03.2020 11:19

Rana kommune tar et oppgjør med de som, drevet av ubegrunna frykt, tømmer butikkhyllene.

Mange har advart mot å la panikken ta oss og begynne å hamstre i butikkene. Historiene fra hele Norge forteller imidlertid at budskapet ikke synes å ha nådd fram til en god del. For etter at regjeringen i går hadde gått ut og "stengt ned Norge", gikk myndighetspersoner ut og forsøkte å berolige folk. Vi står ikke overfor ei matkrise – så lenge folk ikke opptrer som om vi har ei matkrise. Kommuneoverlege Frode Berg hadde vært blant dem som anmodet om moderasjon og solidaritet, også i butikkene.

Men Ola og Kari Nordmann gikk berserk i butikkene. I Rana er det rapportert om tomme butikkhyller, butikker som har opplevd dobbelt omsetning og omsetning på høyde med lille julaften. 

Med dette bakteppet gikk Rana kommune fredag ettermiddag ut med dette lille hjertesukket, på egen Facebook-side:

"20 grandiser, 4 store nugatti, 10 hurtigris og et tjukt lag med doruller som lokk over handlevogna? Har vi virkelig så mange barnerike familier her i Rana? Eller er det noen hamstere ute og går på to bein, selv om både statsministeren, forbrukerdirektøren, matvareleverandørene og mange andre dugnadsledere har bedt oss om å la være?

La gå at helgehandelen er litt større enn vanlig, men du deltar på ingen måte i dugnaden hvis du hamstrer. Du er med på å skape en usolidarisk bølge, drevet av ubegrunna frykt.

Og seint på ettermiddagen, når en sliten superhelt av en overtid-sykepleier stikker innom butikken på vei hjem etter jobb, finner hun ikke brød og melk til ungene, men kan velge mellom sylteagurk, pultost og øl med mango-smak.

Vi trenger deg også nå. I felleskapet og dugnaden. Hodet kaldt og hjertet varmt, vet du. Da er det pasta og saus nok til alle.

God helg!"

----------

[annonse]
LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.