Frp og Allan Johansen (t.v.) ville frede Sjonfjellet fra vindkraftutbygging, for å få Olav Nyjordet og MDG med på laget. At sistnevnte har valgt SV og Ap må tyde på at også de sier ja til å frede Sjonfjellet, mener Merete Liberg. Foto: Roger Marthinsen

"Når MDG ikke går til FrP, som er villige til å «frede» Sjonfjellet, da må det bety at de har fått gjennomslag for dette hos Ap og SV"

Skrevet av Merete Liberg
14.09.2019 09:00

Igjen drukner den eventuelle utbyggingen av Sjonfjellet i skolesaken, slik den gjorde også før valget. 

Men partiet på vippen (MDG) er et miljøparti. Og i Rana er de eventuelle vindturbinene på Sjonfjellet, den mest omfattende miljøsaken vi har for øyeblikket. 

Derfor er jeg svært spent på hvordan det blir med Sjonfjellet, da det etter alle solemerker må være MDG sin viktigste sak. 

Når ikke MDG går til FrP, som på sin side er villige til å «frede» Sjonfjellet, må det bety at de har fått gjennomslag for dette hos Ap og SV?

Jeg personlig vil bli svært overrasket om MDG ikke går mot utbygging på Sjonfjellet. 

Og skulle de gå inn for utbyggingen, ja da vet jeg ikke hva jeg skal tro på lenger. Imidlertid skal jeg uansett avstå fra personkarakteristikker av partilederen i MDG, det er tross alt et menneske inne i den rollen. Og det kan uansett ikke være lett å være i hans sko nå. 

Venter i spenning!

-----

Les også:

[annonse]

 
 
 
 

 

 

 

 

 


 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.