- Når vedtak tolkes, vries og vrenges på

Skrevet av Inge Myrvoll, Sekretær Rana SV
23.08.2019 20:04

Registrerer at det en del der ute, ikke minst på sosiale media, som vet mye bedre enn oss som var på møtet hva Rana SV har vedtatt. I den grad de har lest vedtaket, har de ikke lest det for å finne ut hva som står der. De har begjærlig tolket det fritt og utgyder sin forakt.

Det Rana SV sier er at:

  • Vi er sterkt kritisk til vindkraftverk på Sjonfjellet ut fra miljøinngrep og samiske interesser
  • Som et miljøparti som ser at vi ikke kan leve videre som oljenasjon – karbontida må være over, - ser vi framtida med industrialisering (det grønne skiftet) og elektrifisering
  • Det innebærer at vi må øke vår tilgang til ren energi, vårt overskudd i dag rekker ikke langt
  • Det ligger miljøkonflikter både i mer vannkraft, landbasert og havbasert vindmølleparker.
  • De beslutninger vi tar må være kunnskapsbasert
  • De som sier ja eller nei, uten kunnskapsbasert gjennomgang, kan ikke forme ei framtid hvor kommende generasjoner ikke møter klimakatastrofe eller katastrofale miljøinngrep
Derfor skal vi ta standpunkt til vindkraftprosjekt på Sjonfjellet, når vi har mest mulig kunnskap om miljøinngrep og konsekvenser for reindrift, – og vet om det er en betingelse for investering i grønn industri.

Det innebærer at når konsekvensutredning er over, høring er over og ALLE har hatt mulighet til å uttale seg – så skal vi snakke med de involverte for deretter å invitere våre medlemmer til å konkludere.

En ganske normal prosedyre i politisk arbeid.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.