Foto: Geir Olsen/NTB

Nedtur for Emilie - nytt gull-løp av Marthe

I går var Emilie Kalkenberg best av de norske i Østersund. I dag endte hun i andre enden av lista. Langt bedre gikk det med Marthe Kråkstad Johansen på Geilo.

Etter 19 treff og en imponerende 7. plass på gårsdagens normaldistanse var det knyttet stor spenning til om Skonseng UL-løperen ville klare å følge opp på dagens sprint, som vanligvis er en distanse som passer henne bedre. Dessverre ville det seg ikke helt i dag.

Emilie hadde en brukbar tid inn til første skyting, men måtte dessverre se to skudd treffe det hvite. På stående fikk hun ytterligere to bom, og med fire bom totalt og ikke spesielt god fart i sporet var hun fullstendig sjanseløs på en ny topp-plassering. Hun kom i mål som nr 96,  3:06.2 bak vinneren. 

Det var Marthe Olsbu Røiseland som sørget for norsk jubel i Østersund i dag. Hun klarte seg med en bom og tok tredjeplassen, 15:4 bak vinneren, svenske Hanna Öberg. Franske Anaïs Chevalier-Bouchet ble nummer to, fire sekunder foran Røiseland. Ida Lien skjøt feilfritt og endte på en oppløftende 10. plass. Tiril Eckhoff og Ingrid Tandrevold fikk henholdsvis tre og to bom i dag var ikke i nærheten.

Nytt gull-løp av Marthe

Marthe Kråkstad Johansen har for alvor meldt seg på i kampen om å få gå Ibu-cup, med helgens prestasjon i norgescupen på Geilo. Gårdagens sprint-gull ble fulgt opp med en ny førsteplass på dagens fellesstart.

B&Y-løperen så ut til å være ute av gull-kampen da hun skjøt på seg sin andre runde på den tredje skytinga, men på siste skyting viste hun klasse og senket alle blinkene, mens de som kunne slått henne alle skjøt på seg en bom. Og i sporet på siste runde var det aldri tvil om at Johansen skulle først i mål.

Benedicte Stien Schreiner endte på 12. plass, 3:03.9 bak Marthe. Hanne Kråkstad Johansen endte på 28. plass, 6:29.3 bak storesøster.

Etter helgens glimrende mulighet burdet det være mulig for Marthe å komme med på laget til Sjusjøen til uka, eller kanskje til Obertillach, som er neste åpning. Dette sier utøveren selv:

– Det var en helt nydelig følelse å få det så bra til i helga! Det har vært sagt på forhånd at det er mulig å gå seg inn til Sjusjøen, så vi får se om jeg får en telefon i kveld, sier en strålende fornøyd Marthe Kråkstad Johansen til Rana No.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.