Marius Lode kunne debutert på A-landslaget i kveld. Nå er kampen avlyst. Foto: Per-Inge Johnsen

Nedtur for Glimt-trio – kveldens landskamp er avlyst

Skrevet av Sindre Kolberg
11.11.2020 13:23

Det blir ikke match mellom Norge og Israel i kveld.

I kveld skulle Norge egentlig møtt Israel til privatlandskamp på Ullevaal.

Slik blir det ikke.

«Nye vurderinger fra Helsedirektoratet har ført til at Helsedirektør Bjørn Guldvog sterkt anbefaler at kampen ikke blir spilt», innleder Norges Fotballforbund i en pressemelding TV2 refererer til.

Onsdag meldte Helsedirektoratet fra til fotballforbundet om at det var fare for smitte blant spillere og støtteapparat dersom dagens landskamp mellom Norge og Israel blir gjennomført.

– Det er selvsagt trist å avlyse en kamp timer før avspark. Det understreker samtidig alvoret i situasjonen vi står i. Over 500 landskamper i Europa er gjennomført denne høsten. Derfor er vi trygge på at protokollene gir den nødvendige smittevernfaglige rammen rundt kampene som spilles. Når nå helsemyndighetene er usikre på risiko for spredning etter et smitteutbrudd i den israelske troppen og anbefaler å avlyse kampen, så følger vi selvsagt dette, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Dermed får Bodø/Glimt-trioen Marius Lode, Patrick Berg eller Jens Petter Hauge ikke sjansen til å spille med flagget på brystet i kveld. De to førstnevnte kunne således fått debuten sin på A-landslaget.

Neste mulighet blir bortekampene mot Østerrike og Romania kommende søndag og onsdag.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.