Det er forbud mot både trening og kamp for Rana FKs jenter 16-lag og resten av alle lag innenfor breddefotballen. Dette har NFF besluttet i dag. Foto: Roger Marthinsen

All fotball-aktivitet forbys i minst en måned

Skrevet av Roger Marthinsen
12.03.2020 13:19 - OPPDATERT 12.03.2020 17:27

Gjelder både trening og kamp. Seriestart i flere divisjoner utsettes.

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

All toppfotballaktivitet stoppes i første omgang til 15. april 2020. Dette innebærer at alle planlagte kamper i Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen (der Rana FK spiller), NM kamper og treningskamper, utsettes til etter 15. april. Treningskamper vil ikke bli spilt fra og med 13. mars.

Offisielle kamper vil tidligst starte opp igjen første helgen i mai. Dette gjelder både topp og bredde.

Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå.

– Vi har over 370.000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

– Vedtaket innebærer at alle samling, all trening og all kampaktivitet fra 4. divisjonsnivå og nedover og all aldersbestemt fotball, er avlyst frem til 1. mai, bekrefter Frank Aas hos NFF Nordland, overfor Rana No.

Dette betyr at NM-kvalik for J16/G16 og J19/G19 er utsatt eller avlyst. Alle talent- og treningssamlinger er avlyst. Og seriestarten for alle serier som har seriestart før 1. mai, blir utsatt. Dette betyr at seriestarten for 4. divisjon Hesa og 5. divisjon Helgeland er utsatt. Det samme gjelder trolig 2. divisjon fotball for damer. 

Hva som skjer med cup-kvaliken til NM menn, som skal starte om halvannen uke, er foreløpig ukjent. Hvorvidt kvaliken til eliteserien i futsal blir gjennomført, er foreløpig ikke kjent. Denne skal spilles siste helgen i mars, og Svartisen er et av lagene som skal delta. 

– Vi må bare se hva som skjer etter hvert og hvilke konsekvenser dette får for sesongen. Samtidig som det selvsagt kan føles surt for mange, må vi samtidig erkjenne at det finnes ting som er langt viktigere enn fotball og i dem situasjonen vi er i nå, må alle bidra med det man kan, sier Frank Aas.

Også andre idretter stanser nå det meste av aktivitet. Håndballforbundet kunngjorde i går at alt seriespill med unntak av de tre øverste nivåene, er avlyst for resten av sesongen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.