Andrine Bjørkmo kan juble over NM-bronse i 18-årsklassen. Foto: Eirik Bjørkmo

NM-bronse
til Andrine

Skrevet av Roger Marthinsen
15.03.2019 10:56 - OPPDATERT 30.03.2019 15:57

– Nå går jeg for gull på sprinten, sier B&Y ILs Andrine Bjørkmo, etter en råsterk NM-bronse.

Andrine Bjørkmo, B&Y IL, tok i fjor sølv og bronse i 17-årsklassen under junior-NM i skiskyting. I dag, ett år eldre, startet hun NM med å ta bronse på dagens fellesstart under junior-NM på Knyken skistadion i Orkdal.

Bjørkmo var 1:53 bak vinner Hedda Thoresen Tretteig Bolstad, men bare syv sekunder bak sølvvinner Frida Tormodsgard Dokken.

Bjørkmo bommet en gang på første skyting, skjøt feilfritt på andre og tredje skyting, og bommet en gang på siste skyting. Også Dokken bommet en gang på siste skyting, og gikk ut ti sekunder før Andrine. På den siste sløyfa hentet Bjørkmo inn tre av de syv sekundene.

– ALT FUNGERTE

For Bjørkmo er NM-medaljen en kjempeopptur, etter en trøblete sesong med en del sykdom.

– Dette var helt fantastisk herlig. Plutselig fungerte kroppen skikkelig, og da føltes det utrolig godt å gå, sier Bjørkmo til Rana No.

At det fungerte i sporet, det kjente Andrine på kroppen underveis. Hun visste imidlertid ikke at hun lå an til medalje, før like før mål.

– Jeg trodde jeg kjempa om en 4. plass, helt til siste bakken. Da fikk jeg beskjed av pappa at jeg lå på tredje, og faktisk hadde sjans på sølvet, forteller hun.

– Jeg klarte ikke ta inn alt på hun som lå på andre, men hadde løpet vært noen hundre meter lengre, så kanskje, sier Andrine.

Etter en sesong der Norgescupen har blitt noe spolert av sykdom, så er det en lettelse for henne å få det til å klaffe i NM. 

– Nå bare rågleder jeg meg til sprinten i morgen. Og når kroppen fungerer så bra som det kjennes nå, da må jeg jo bare gå for gull på sprinten i morra. Det er jo favorittdistansen min, ler Andrine Bjørkmo. 

(Saken fortsetter under bildet)

Hanne Kråkstad Johansen var bare tre sekunder NM-medalje. Foto: Roger Marthinsen

TRE SEKUNDER UNNA FOR HANNE

Rett etter at Bjørkmo hadde sikret seg bronsemedalje, så hun at NM-bronsen glapp med tre sekunders margin for lagvenninnen Hanne Kråkstad Johansen.

Hanne, som går i 17-årsklassen, lå mesteparten av løpet og kjempet om sølv og bronse. Ut etter andre skyting var hun på sølvplass, etter to feilfrie skyterunder. Så kom det en bom på tredje og en bom på fjerde skyting. Ut fra siste skyting lå imidlertid Hanne fortsatt 3. plass. Eivor Melbybråten gikk imidlertid 23 sekunder raskere på den siste sløyfa, og knep dermed bronseplassen, tre små sekunder foran Hanne.

NESTEN FOR BENEDICTE

I klassen jenter 19 år endte Benedicte Stien Schreiner på en 6. plass, etter å ha ledet fellesstarten frem til siste skyting.

I klassen kvinner 20-21 år ble det ingen etterlengtet opptur for Marthe Kråkstad Johansen, etter et skuffende EM. Hun endte i dag på en 13. plass, 2:27 bak vinner Mari Wetterhus.

I klassen menn 20-21 år endte Trym Paulsen, Skonseng UL, på 26. plass. Paulsen måtte ta tre strafferunder og endte 3:16 bak vinner Trygve Bondhus Often.  

I klasse menn 19 år ble Skonseng ULs Martin Fagereng Fjellavli nummer 20, Jon Einar Rydsaa nummer 23, Axel Kristian Rundhaug nummer 37. 

STERKT LØP AV GJESBAKK

I klassen menn 18 år leverte B&Y ILs Sondre Gjesbakk et kjempeløp i sporet, og gikk seg inn til en sterk 4. plass.

Gjesbakk, som lå på delt gullplass inn til tredje skyting, endte til slutt 1:10 bak vinner Martin Nevland. Gjesbakk hadde fem strafferunder med seg over målstreken – Nevland én. Det forteller noe om Gjesbakks fart i sporet i Knyken. 

I samme klasse som Gjesbakk endte B&Y ILs Nikolai Aslaksen på 30. plass mens Sander Brevik Lillemoen, Skonseng UL, endte på en 57. plass. 

I Norgescupen for seniorer gikk Simon Ågheim Kalkenberg inn til en 31. plass på dagens fellesstart. Kalkenberg endte 3:30 bak vinner Andreas Dahlø Wærnes.

Helgens junior-NM og Norgescup for seniorer fortsetter i morgen med sprint, og avsluttes med stafetter søndag.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.