Det blir ikke noe senior-NM på tampen av sesongen verken for Fredrik Gjesbakk, Marthe Kråkstad Johansen eller Emilie Ågheim Kalkenberg.

Både NM og NNM i skiskyting er avlyst

Skrevet av Roger Marthinsen
11.03.2020 11:56 - OPPDATERT 12.03.2020 11:16

En stor mengde skiskyting-arrangement og -mesterskap er avlyst, noe som betyr at sesongen er over for de fleste lokale skiskyttere.

Etter anbefalinger fra nasjonale og lokale helsemyndigheter er det besluttet at skiskytter-NM i Vik i Sogn avlyses, i frykt for spredning av korona-smitte.

Dette ble besluttet onsdag formiddag, i samråd med kommunehelsetjenesten i Vik i Sogn. Beslutningen ble tatt i lys av at Folkehelseinstituttet oppdaterte sine anbefalinger om idrettsarrangementer i går.

– Norgesmesterskapet er et arrangement som ikke er fornuftig å ha i disse tider, sier ordfører i Vik i Sogn, Roy Egil Stadheim til Sogn Avis.

President i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten, presiserer at alle må forholde seg til de råd og anbefalinger som helsemyndighetene nå gir.

– Det er selvsagt leit for arrangøren og alle som har gledet seg til Norgesmesterskapet, men folks helse må komme i første rekke nå, sier Horten.​

Bossmo & Ytteren ILs Marthe Kråkstad Johansen, Hanne Kråkstad Johansen, Andrine Bjørkmo, Sondre Gjesbakk og Nikolai Aslaksen samt Skonseng ULs Benedicte Stien Schreiner, Simon Ågheim Kalkenberg, Emilie Ågheim Kalkenberg og Trym Paulsen, var alle kvalifisert til norgescupfinalene for junior og senior, som skulle gjennomføres sammen med NM skiskyting i Vik. 

En rekke andre skiskytter-arrangement er nå avlyst:

Para-VM i skiskyting, skulle vært avholdt 12. – 15. mars, ble avlyst onsdag kveld.

Tromsø Skiskytterlag har valgt å avlyse NNM, som skulle gått av stabelen 13.-15. mars. 

[annonse]
Bama Skiskytterfestival 2020, på Bjerke 14. – 15. mars, er avlyst på grunn av den uoversiktlige situasjon rundt koronaviruset.

Bama Young Star i Holmenkollen 21. mars er avlyst. Bama, NRK og NSSF skal ha et møte til våren hvor man ser på muligheten for å gjennomføre Bama Young Star kommende sesong.

NM i Vik i Sogn 27. – 29. mars er som nevnt over, avlyst. 

Bama Liatoppen Skiskytterfestival 17.–19. april er avlyst. – Ål Skiskytterlag i samarbeid med hovudsponsor Bama samt kommuneoverlege i Ål og Hol, har bestemt å avlyse årets skiskytterfestival, meldes det. 

Også junior-NM i langrenn er avlyst.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.