Svein-Erik Hjerpbakk (t.v.), Stein Erik Akselsen og NCP er nok en gang nominert til en pris for sin S-1500. Foto: Roger Marthinsen

Nominert til design-pris

Skrevet av Roger Marthinsen
09.06.2019 13:23 - OPPDATERT 09.06.2019 19:32

Nordic Comfort Products fra Hemnesberget er nominert til en design-pris under Bransjedagen 2019, med sin bærekraftige stol S-1500.

Stolen, som er produsert med resirkulert plast primært fra oppdretts- og havbruksnæringen, er nominert til prisen Årets produkt.

«Stolen er en videreføring av bedriftens klassiker R-45, designet av Bendt Winge. S-1500 er designet av Snøhetta og produsert av plastavfall fra lokal fiskeindustri,» står det i juryens nominasjonstekst.

Bransjedagen er et årlig arrangement for møbel- og designbransjen, som arrangeres av Designindustrien. I år arrangeres den kommende tirsdag, 11. juni. Da skal noen av landets aller fremste møbel- og interiørbedrifter konkurrere om prisene Årets eksportbedrift, Årets merkevarebygger, Årets produkt og Klassikerprisen. 

De fire prisene skal deles ut tirsdag ettermiddag under Bransjedagen i Næringslivets Hus i Oslo. Det er Designindustrien som står bak prisene.

– De nominerte representerer et stort mangfold i design- og ferdigvarebransjen, både geografisk og bransjemessig. Det er hyggelig, men også svært nødvendig i en tid der vi leter etter hva vi skal leve av etter oljen. Det ligger et stort potensial for verdiskaping i vår bransje i årene som kommer, sier Egil Sundet i Designindustrien, en bransjeforening i Norsk Industri.

Ifølge Sundet har møbel- og ferdigvareindustrien en felles målsetning om å doble eksporten fram mot 2030, noe som vil tilsvare 14 prosent av Norges totaleksport. I den forbindelse er det mange som følger ekstra nøye med på kåringen Årets eksportbedrift. Her er møbel- og belysningsselskapet Northern en av de nominerte virksomhetene. Bak selskapet står gründeren Ove Rogne fra Narvik. som også har designet selskapets mestselgende produkt, lampen Oslo Wood.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.