Fylkeskommunen legger ned hurtigbåtens signalanløp av Nord-Solvær. Det skaper sterke reaksjoner. Foto: Roger Marthinsen

Nord-Solvær tilbake i ruteplanen

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
31.07.2020 16:28 - OPPDATERT 31.07.2020 20:33

– Vi er glade for å kunne imøtekomme behovet til de fastboende, sier sier fylkesråd Bent-Joacim Bentzen.

– For å imøtekomme behovet til de fastboende blir det innført behovsanløp tre dager i uken til og fra Nord-Solvær sier fylkesråd Bent-Joacim Bentzen (Sp) i en pressemelding.

I det nye anbudet, som starter opp 1. september 2020, var anløp av Nord-Solvær opprinnelig tatt ut av ruteplanen. Nå er den derimot tatt inn igjen for å imøtekomme innbyggerne.

Onsdag og fredag vil det være mulig å reise fra Nord-Solvær morgen og ettermiddag. Og til Nord- Bent-Joacim Bentzen (Sp) Solvær på ettermiddag og kveld. Noe som gir korrespondanse med sørgående Nordlandsekspress, samt buss til Mo i Rana. I tillegg vil det være mulig å reise til Nord-Solvær på kvelden når båten returnerer til Træna.

På søndager vil det bli mulig å reise til og fra Nord-Solvær på kvelden.

FORTSATT UTFORDRENDE
Å gjeninnføre anløpet Nord-Solvær i rutetabellen gir økte utgifter på 390.000,- pr. år.

– Vi er glade for å kunne imøtekomme behovet til de fastboende. Dette er en løsning vi har kommet frem til gjennom dialog med innbyggerne og kommunen. Den økonomiske utfordringer er der ennå, det må vi få løst gjennom høstens budsjettarbeid sier Bentzen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.