Fylkestingsrepresentantene Stig Tore Skogsholm og Marianne Dobak Kvensjø i Nordland Høyre.

Nordland Høyre vil halvere fergeprisene allerede fra og med 1. mai

Skrevet av Hedda Hiller
23.02.2021 07:48 - OPPDATERT 23.02.2021 10:20

– Det er overraskende og skuffende at forslaget er så lite konkret.

– Det er bred politisk enighet om at ferjeprisene i Norge er for høye, og i Nordland har de under Arbeiderpartiets og Senterpartiets styre blitt altfor dyre. Nordland Høyre tar derfor godt imot nyhetene om at man på Stortinget blir enige om å redusere ferjeprisene, sier fylkestingsrepresentant for Nordland Høyre, Stig Tore Skogsholm og får støtte av fylkestingskollega Marianne Dobak Kvensjø.

I går kom nyheten om at Ap, Sp, SV, Rødt og Frp har blitt enige om et felles forslag om lavere ferjepriser. Avtalen er at en halvering av fergebillett-prisene i hele Norge skal inn i revidert nasjonalbudsjett, som blir vedtatt i mai.

– Det er imidlertid overraskende og skuffende at forslaget er så lite konkret. Det sier ingenting om hvor stor prisreduksjonen skal være for inneværende år, og heller ikke når det kommer på plass. Dette minner dessverre om et lite forpliktende forslag, som gir stort rom for uthulinger senere, sier Kvensjø. 

Nordland Høyre opprettholder derfor sitt forslag på Fylkestinget, hvor de ønsker å halvere ferjeprisene i Nordland med virkning fra 1. mai i år.

– De økonomiske konsekvensene for fylkeskommunen ligger nå an til å bli meget små, som jo var posisjonens ankepunkt, og vi forventer derfor nå å få støtte fra både Arbeiderpartiet og Senterpartiet til vårt forslag. På den måten kan de vise at de har samme intensjon i Nordland som på Stortinget. Det viktigste må alltid være å gjøre hverdagen for folk bedre, og det kan vi gjøre i Nordland nå, mener Nordland Høyre. 

-------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.