Foto: Roger Marthinsen

– Nordland trenger et Vitensenter, og Mo i Rana er byen som klarer dette

Skrevet av Roger Marthinsen
06.12.2018 11:19

Nordland Ap-leder Bjørnar Skjæran jubler over vitensenter-bevilgning.

Tidligere i dag ble det kjent at Nordland fylkeskommune bidrar med inntil 7,5 millioner kroner til Vitensenter Nordland i Mo i Rana

Leder i Nordland Ap, Bjørnar Skjæran, er svært fornøyd med at fylkesrådet har funnet midler til vitensenteret, der bevilgningen fra fylket er en forutsetning for å kunne utløse statlige midler.

– Nordland trenger et Vitensenter, og Mo i Rana er byen som klarer dette. Jeg er imponert over prosjektet, og er svært fornøyd med at fylkesrådet har funnet rom til å støtte prosjektet, til tross for at de regionale utviklingsmidlene er redusert kraftig gjennom de siste årene, sier Skjæran, som understreker at uten regionale utviklingsmidler ville det ikke vært mulig å bevilge penger til prosjektet.

– Det forbauser meg derfor når Høyres toppkandidat i Nordland (Beate Bø Nilsen under en sending på radio i morges, red.anm) i dag tar til orde for å avvikle disse midlene. I praksis ville dette parkert både Vitensenteret og mange andre spennende prosjekter i Nordland, sier Skjæran. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.