Foto: Roger Marthinsen

Nordlandsbanen åpnet for trafikk

– Vognen som veltet av er løftet på sporet igjen, sier pressevakt i Bane Nor, Thea Rønneberg.

Nordlandsbanen åpnet lørdag ettermiddag igjen, etter at et arbeidstog sporet av mellom Ranheim og Vikhammer fredag.

Strekningen Ranheim-Vikhammer er nå åpen for trafikk igjen, melder Bane Nor lørdag, like etter klokken 13.30.

– Vi jobber med å få tog på strekningen igjen så fort som mulig, fortalte pressevakt Thea Rønneberg i Bane Nor til Rana No lørdag formiddag.

– Vognen som veltet av er løftet på sporet igjen, nå må vi flytte dette toget. Deretter skal det gjøres undersøkelser av spor og signalsystemer med videre for å sikre at det er klart for tog, dette er av sikkerhetshensyn, sier Rønneberg.

  Det har vært forsinkelser på Nordlandsbanen som følge av avsporingen. Nordgående dagtog lørdag ble meldt til Mo i Rana stasjon en time etter ruteplanen.

Det har vært satt opp buss for tog på deler av strekningen, opplyste informasjonsdirektør i SJ, Hilde Lyng, til Rana No tidligere lørdag.

– Nordlandsbanens fjerntog tar vi til Hommelvik, men kundene går av og på på Stjørdal stasjon, mens flyreisende kan bli med til Værnes. Det er satt opp buss mellom Stjørdal og Trondheim. Dette fungerer veldig godt, men dessverre ble vi litt mer forsinket enn vi ønsket i dag tidlig. Dette er fordi vi hadde bestilt åtte busser  så kom det bare to. Vi kom oss avgårde fra Stjørdal med alle passasjerene ombord, men dessverre noe forsinket.

 

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

****

 ***

 ***