Havmannen-jubileet vil sette sitt preg på Rana fillmklubb-året 2020. Utsnitt fra Rana filmklubbs plakat

Nordnorsk galskap, sci-fi, anime og nittitalls-nostalgi

Skrevet av Roger Marthinsen
13.01.2020 17:00

Her er filmklubbens program.

– Vi starter mykt med en nydelig romantisk anime - valgt av våre medlemmer! Med den japanske animasjonsfilmen Your Name onsdag 22. januar ønsker vi nye og gamle medlemmer hjertelig velkommen til årets første visning på Kulturhuset Mo, sier leder i filmklubben, Oda Skarstad, i en pressemelding. 

Semesterets første film ble bestemt ved at filmklubbens medlemmer fikk velge mellom fire ulike anime-filmer, og det var Your Name fra 2016 som gikk av med seieren.

– Også resten av året er vi åpne for medlemsønsker og forslag til filmer som fortjener mer oppmerksomhet, forteller Skarstad.

Filmklubben kan love mange gode filmøyeblikk det kommende semesteret, som blant annet består av gode komedier, nordnorsk galskap og nittitallsnostalgi. Filmklubben skal også gi sitt bidrag i anledning Havmann-jubileet, og skal vise en film i Havmannens tegn den 25. april. I forbindelse med at Nordland teater i mars har premiere på forestillingen Solaris, setter filmklubben opp Steven Soderberghs film med samme navn fra 2002.

– I samarbeid med Nordland Teater vil vi komme med noen ekstra godbiter opp imot filmklubbens visning av filmen og teaterets premiere på teaterstykket Solaris, sier Vegard Skogmo, som sitter i styret i filmklubben.

Her er filmene filmklubben har satt opp for perioden januar-mai:

"Your Name" – anime

"Rushmore" – komedie av Wes Anderson fra 1998

"Tullerusk" – komedie fra Tromsø

[annonse]
"Solaris" – Steven Soderberghs film fra 2002, som en oppvarming til Nordland teaters premiere på teaterstykket med samme navn.

Kortfilmfavoritter fra Grimstad – seks filmer til prisen av en.

Overraskelsesfilmen. – Her må du bare ta sjansen på å komme!

"Mid90’s" – nittitallsnostalgi i bøtter og spann

Filmvisning i Havmannens tegn – filmklubbens bidrag til Havmannjubileet.

"Have you seen my movie?" – en morsom kompilasjonsfilm som hyller filmbesøkets alle fasetter!

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.