Foto: Bjørn Gudim / Frp

"Norske skattebetalere gir penger til prosjekter i verdens nest mektigste land"

Skrevet av Christian Tybring-Gjedde, Utenrikspolitisk talsperson, Frp
07.05.2020 16:00 - OPPDATERT 07.05.2020 16:07

Stopp bistanden til Kina

Norge ga 94,2 millioner kroner i bistand til Kina i 2018. Det er helt urimelig at Norge gir u-hjelp til en av verdens største økonomier.

Kina har blitt en militær og teknologisk supermakt som stadig øker sin innflytelse på ulike kontinenter. Fremtidsplanene er svært ambisiøse, og det kinesiske infrastrukturprosjektet Belt and Road Initiative involverer mer enn seksti land og vil koste Kina enorme summer i årene som kommer.

Norske skattebetalere gir penger til prosjekter i verdens nest mektigste land, i en situasjon der norsk næringsliv er i krise som følge av korona-viruset. Covid-19-viruset har ført til at Norge nå er i en annen situasjon enn for bare få måneder siden. Dette må få konsekvenser for norsk bistandspolitikk.

Jeg har spurt utviklingsministeren om han vil fortsette å gi bistand til Kina slik situasjonen har utviklet seg. Dessverre er svaret fra regjeringen ja – de ønsker å fortsette å gi verdens nest største økonomi u-hjelp. FrPs syn er at korona-krisen har tydeliggjort viktigheten av mer realisme i bistandspolitikken.

Det er beskrivende for norsk bistand når store summer utbetales til et land mange mener snart vil ta igjen USA som verdens største supermakt.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.