Knut Alstad, konserndirektør marked og utvikling i HENT og Jan Arve Haugan COO i FREYR Battery. Foto: FREYR Battery

HENT skal bygge FREYRs batterifabrikk på 120.000 kvadratmeter: –⁠ En spennende milepæl for oss

FREYR Battery inngår avtale med HENT AS for Giga Arctic utbygging.


FREYR Battery har inngått en avtale med HENT AS, en av Norges største totalentreprenører og prosjektutviklere. HENT vil være ansvarlig for planlegging, prosjektledelse og bygging av FREYRs 120.000 kvadratmeter store batterifabrikk inkludert fasiliteter og infrastruktur i Mo i Rana, Norge, kjent som Giga Arctic.

HENT har tidligere gjennomført en rekke større byggeprosjekter i hele Norden for både offentlig og privat sektor. HENT vil stå for konstruksjon, teknisk ekspertise og relatert infrastruktur i Giga Arctic prosjektet.

– Dette er en spennende milepæl for oss. Med HENT ved roret for byggingen av Giga Arctic er vi godt posisjonert for å nå våre mål for ren batteriproduksjon. Vi valgte HENT som vår partner på denne reisen på grunn av deres enestående resultater innen bygging og utvikling av store og komplekse anlegg, samt som følge av vårt samarbeid så langt på Giga Arctic, sier Einar Kilde, EVP Project Execution i FREYR.

– I tillegg er HENTs fokus til helse, miljø og sikkerhet, helt på linje med vårt eget. Vi ser at bærekraft er like viktig som den nødvendige hastigheten og størrelsen vi har som mål for vår batteriproduksjon. Dette er et område der HENT skiller seg ut ved å sette bærekraft først i alt de gjør, legger Kilde til.

FREYR annonserte i desember 2021 et innledende samarbeid med HENT. Avtalen omfattet det første utviklingsstadiet for FREYRs Giga Arctic fabrikk inne på Mo Industripark. Den nye avtalen markerer starten av fase to og på byggingen av Giga Arctic-anlegget.

– Vi er svært glade og stolte over å være med på neste fase av FREYRs utvikling av batteriproduksjon i Norge. Dette er et vitnesbyrd om vår sterke felles forankring og gode samarbeid om utviklingen av disse store byggeprosjektene. I HENT er vi aktive pådrivere for å bygge så trygt og bærekraftig som mulig, og når vi jobber med FREYR finner vi en likesinnet partner med en klar visjon om en sterk og bærekraftig batteriindustri i Norge, en som starter i hjertet av Rana kommune, sier Knut Alstad, konserndirektør marked og utvikling i HENT.

–––––––––––––––