Hallvard Granheim, konserndirektør marked i Statkraft.

Ny, langsiktig avtale om strøm til Celsa


Statkraft og Celsa Armeringsstål i Mo i Rana har inngått en langsiktig kraftavtale. Det sikrer 2,4 TWh fornybar kraft de neste ni årene, skriver Statkraft og Celsa i en pressemelding.

Den nye avtalen trer i kraft fra 1. januar 2023, og sikrer leveranse av fornybar energi til Celsa Amergingsstål.

– I Statkraft er vi svært godt fornøyd med å inngå en langsiktig kraftavtale med nok en viktig, norsk industribedrift. Fornybar kraft og gjenvinning av skrapmetall er en god kombinasjon, som sikrer grønne arbeidsplasser og miljøvennlige løsninger for en utslippsfri fremtid, sier Hallvard Granheim, konserndirektør marked i Statkraft.

– Vi er svært fornøyde med avtalen. Den gir oss forutsigbarhet og gode betingelser. En langsiktig avtale med Statkraft som produserer og leverer fornybar vannkraft, gjør at vi kan fortsette å produsere bærekraftig armeringsstål med lave utslipp til den nordiske bygg- og anleggssektoren, sier Utku Öner, CEO ved CELSA Nordic.

Salg av kraft til kraftintensiv industri på langsiktige kontrakter er en viktig del av Statkrafts virksomhet. Selskapet vil i 2023 levere rundt 10 TWh på slike kontrakter. Så langt i år har Statkraft inngått seks nye langsiktige kraftavtaler med norsk industri på inntil 52 TWh fram til og med 2035, og det forhandles løpende om nye avtaler, opplyser selskapet.