Feiebilene har vært i sving i et par dager nå, men fortsatt er det svært mye svevestøv i lufta på Mo. Foto: Roger Marthinsen

Ny overskridelse og fortsatt svært mye støv i Mo-lufta

Skrevet av Roger Marthinsen
12.04.2018 08:23 - OPPDATERT 12.04.2018 13:12

Årets femte døgnoverskridelse kom i går. Og det ligger an til enda en i dag.

Onsdag ble døgnmiddelgrensa for svevestøv overskredet for andre dag på rad. Døgnmiddelen for PM10 havnet på 113,7 µg/m³, noe som faktisk var enda høyere enn dagen før. Da ble det målt et gjennomsnittlig støvnivå på  104,8 µg/m³, ved målestasjonen på Moheia. Grensa går ved 50 µg/m³.

Støvmålingene for i dag viser at støvmengden i lufta har økt betraktelig fra rundt klokken fem i morges og utover morren. En foreløpig topp er målt klokken 08, med et støvnivå rundt 600 µg/m³. 

(Saken fortsetter under bildet)

Ny formiddag med meget høye støvnivåer i Mo-lufta.

Dette er tolv ganger over tillatt støvgrense. Og nivået er så høyt at det etter all sannsynlighet vil medføre at også dagen i dag ender opp som en døgnoverskridelse. I så fall årets sjette, og de tredje på like mange dager.

De støvnivåene som på morgenen og formiddagen måles i og ved sentrum er så høye at personer med luftveisproblemer og -sykdommer frarådes å oppholde seg utendørs. 

I fjor ble det registrert totalt elleve døgnoverskridelser. Tillatt antall overskridelser per år er 30. 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.