Rådgiver i avdeling for legetjenester og samfunnsmedisin i Lars Petter Konradsen og hans kolleger delte ut 3.500 selvtester bare i går.

Ny korona-rekord i Rana – og samme dag ble det delt ut 3.500 selvtester

Det siste døgnet er det registrert det høyeste antallet smittetilfeller i Rana. Og man forventer at dagene fremover kan bli tøffe.

Det siste døgnet er det registrert rundt 105 nye koronatilfeller i Rana. Dette er det høyeste antallet tilfeller i løpet av ett døgn som er registrert i kommunen.

Rekorden kommer døgnet før det er ventet at regjeringen kommer med en rekke lettelser på tiltak. Skjenkestopp, antall på arrangement og samlinger, aktivitet og trening og hjemmekontor er noen områder flere aktører har krevd skal fjernes. Dermed ligger det i kortene at mange flere kan bli syke fremover – og det forventer også Rana kommune.

– Det vil nok kjennes på alle som jobber i primærhelsetjenesten. Vi delte forøvrig ut 3.500 selvtester bare i går, sier rådgiver i avdeling for legetjenester og samfunnsmedisin i Rana, Lars Petter Konradsen. 

I tillegg til Rana er det registrert ett nytt tilfelle i Rødøy det siste døgnet, i følge Msis tall. I Lurøy er det imidlertid meldt om tre personer på Lovund som har testet positivt på hurtigtest de siste døgnene; to på søndag og én person i går, mandag. 

I Nordland er det det siste døgnet registrert 391 nye smittetilfeller, fordelt på 22 kommuner. I Norge er antallet smittetilfeller siste døgn 15.988. Dette viser tallene fra FHIs meldingssystem Msis. 

De nye tallene fra FHI/Msis er imidlertid mindre presise enn tidligere, etter at FHI gjorde store endringer i testsystemet fra og med 25. januar der mer av testing og rapportering er overlatt til den enkelte. Dermed registreres færre tilfeller hos FHI. 

Det var 13 korona-pasienter innlagt på sykehus i Nordland per klokken 13 i går. Én av disse var innlagt ved Helgelandssykehuset.