Motvind Sjonfjellets Merete Liberg og Eli Karin Vandbakk under vardetenningen på Sjonfjellet forleden. Denne uka arrangerer de folkemøter i sin kamp mot vindkraftutbygging på Sjonfjellet. Foto: Rana No-lesere

Ny mobilisering mot vindkraft

Skrevet av Roger Marthinsen
19.10.2020 19:30

Motvind Sjonfjellet arrangerer to folkemøter denne uka.

Motvind Sjonfjellet arrangerer denne uka folkemøter både på Mo og på Nesna, med vindkraftutbygging og konsekvenser av denne som tema. Møtet på Mo arrangeres torsdag og møtet på Nesna fredag.

Til møtene  ar Motvind Sjonfjellet engasjert Hogne Hongset og Torbjørn Lindseth fra Motvind Norge og May-Lene Meyer fra Naturvernforbundet i Rana med omegn, som foredragsholdere. 

– Det vil også bli innlegg fra innbyggere i områdene som blir direkte berørt; Nesna, Hemnes og Utskarpen, melder interimstyret i Motvind Sjonfjellet, bestående av Merete Liberg, Eli Karin Vandbakk og Hilde Næstby, i en pressemelding.

– Motstand mot utbygging er på kraftig fremmarsj både nasjonalt og regionalt.  
På oppdrag fra den Den Norske Turistforening utførte Opinion i september en nasjonal spørreundersøkelse. Undersøkelsen viser at på litt over et år har motstanden økt med nesten 20 prosentpoeng på landsbasis, og i Nord-Norge er det nå flere som er imot utbygging enn for. Og hele 78 prosent mener at naturen må ivaretas i større grad ved framtidig vindkraftutbygging, sier Liberg, Vandbakk og Næstby, som videre mener at engasjementet rundt en eventuell utbygging av Sjonfjellet er stort og stadig økende. 

– Det er viktig at forhold rundt et vindkraftverk på Sjonfjellet belyses fra alle sider. Folkemøtene vi nå arrangerer er ett tiltak, der representanter fra alle parti i Hemnes, Nesna og Rana er invitert, sier Motvind Sjonfjellet.

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.