Foto: NTB

Ny smitterekord

Aldri før har det vært flere smittede i løpet av et døgn verken i Norge eller Nordland, enn i går. Nye tilfeller i 25 av 41 av fylkets kommuner.

Ei uke før gjeldende nasjonale tiltak går ut, og der flere blant annet vil ha opphevet skjenkestoppen, er smittetallene både i Nordland og Norge høyere enn noen gang:

Tirsdag ble det bekreftet 7.921 koronatilfeller i Norge. Dette er det høyeste antallet smittetilfeller i løpet at et døgn. Forrige døgnrekord kom 14. desember, da 6.003 personer ble registrert smittet. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.360, så trenden er stigende.

Også i Nordland ble det i går registrert flere tilfeller i løpet av et døgn, enn noen gang tidligere under pandemien. 181 bekreftede tilfeller er fordelt på hele 25 av fylkets 41 kommuner. En så stor geografisk spredning har heller ikke vært registrert i fylket tidligere.

Det ble i går registrert 12 nye tilfeller i Rana, som nå har 82 tilfeller for de siste to ukene. I Hemnes ble det registrert 4 nye tilfeller i går. Verken Træna, Rødøy, Nesna eller Lurøy hadde nye bekreftede tilfeller det siste døgnet, i følge Msis sine tall.

Det er varslet fra helsemyndighetene at smitten vil øke nå, og da hovedsakelig på grunn av omikron.  Videre så antas det at det nå kommer frem smittetall som kunne kommet tidligere i julen. Jule- og nyttårsukene ble nemlig antallet som testet seg nesten halvert i forhold til de to første ukene av desember.

Fra helsemyndighetene er det påpekt at smittetallene isolert sett ikke lenger er dert mest interessante. Dette må ses i sammenheng med ikke minst antallet som er innlagt ved sykehusene. 

Onsdag var 306 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på to pasienter fra dagen før. 87 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 65 respiratorbehandling. To personer er innlagt ved Helgelandssykehuset.

Høye smittetall kan imidlertid bli et svært stort problem isolert sett også, ettersom man skal holde seg hjemme fra skole og arbeid dersom man er smittet. Høye smittetall vil dermed kunne medføre problemer for drift av arbeidsplasser, om mange blir syke samtidig.

I alt har 412.472 personer nå testet positivt for korona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Til sammen er 1.307 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

---–

Lese om noe annet enn korona? Sjekk ut disse sakene:

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.