Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB

Ny smitterekord i Rana, i fylket og i Norge

Rekordmange smittetilfeller både i Norge og i Nordland det siste døgnet. Og døgn-tallet har heller aldri vært høyere for Rana.

Det siste døgnet er det registrert 9.622 koronasmittede i Norge. Det er 1.701 flere enn samme dag i forrige uke, og ny smitterekord i Norge. Forrige døgnrekord for Norge var 6. januar da det ble registrert 8.385 smittede.

Også i Nordland er det registrert ny døgn-rekord med hele 281 nye tilfeller i går. 36 av disse finner vi i Rana, viser tallene fra Msis. Dette er det høyeste døgntallet som er registrert i Rana siden pandemiens utbrudd, basert på Msis statistikk (kommunens egne tall og Msis tall kan avvike noe fra hverandre fra dag til dag, som følge av rapporterings- og registreringstidspunkt). De siste to ukene er det registrert 165 nye koronatilfeller i Rana. Også dette er det høyeste antallet som er registrert innenfor et to-ukers intervall.

I Hemnes er det registrert ett nytt tilfelle det siste døgnet, og 21 de siste to ukene. I Rødøy er det registrert to nye tilfeller siste døgn. Dette er de første korona-tilfellene innenfor siste to ukers-intervall. 

Det er ikke meldt om positive tilfeller i Nesna, Træna og Lurøy det siste døgnet. Det er imidlertid meldt om tilfeller i hele 28 av Nordland 41 kommuner. Også dette er ny rekord for ett døgn. På resten av Helgeland er det registrert positive tilfeller i Vefsn (20), Brønnøy (9), Alstahaug (2), Sømna (1), Dønna (2), Bindal (7) og Grane (2) det siste døgnet. 

Tirsdag var 277 koronapasienter innlagt på sykehus. Dette var syv flere enn dagen før. Helgelandssykehuset hadde per kokken 13 i går ingen pasienter innlagt der covid-19 angis som årsak.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.