Kart: Meteorologisk institutt/meteorologoene på twitter

Ny uke, mer møkkavær

Farevarslene fortsetter å hagle.

Forrige uke ble avsluttet med stormvarsel for søndag kveld, akkompagnert av varsler om mye regn og fare for skred i nærmest alle varianter. Og slik ser det ut til at det skal fortsette også denne uka. 

I går kveld sendte Meteorologisk institutt ut gult farevarsel på snø for områdene Troms, Ofoten, Salten, Saltfjellet og Helgeland:

–  Fra mandag ettermiddag til tirsdag ettermiddag er det ventet lokalt 20-40 cm snø, meldte Meteorlogisk institutt i går kveld. 

Og kikker man på værvarselet for Nord-Helgeland dagene som kommer, så er ikke snø det eneste farevarselet som er sendt ut. Også i dagene som kommer kan det bli mye av det meste, og med nedbørsvalør som stures av det som meteorlogoene kaller jojo-vær; det ene øyeblikket noen plussgrader og regn, det neste minusgrader og snø. Med andre ord nok ei uke med vær som kan gi speilholke, glatte veier og guffent vær:

Tempeparturen skal falle litt igjen på begynnelsen av uka, etter ei forholdsvis varm helg. Det er ventet både snudd, sludd og snø mandag og tirsdag. Disse værutsiktene har fått meteorologene til å sende ut farevarslel for stor skredfare, fare for flom, fare for mye vind (kysten) og fare for mye snø (torsdag). 

Utsiktene til dårlig vær får igjen konsekvenser for trafikk. Fergesambandet Træna-Stokkvågen får fremskyndet avgang fra Stokkvågen mandag morgen, ettersom Helgelandspendelen ble innstilt etter ankomst Stokkvågen søndag kveld. Man vil forsøke å gjenoppta ruta for Helgelandspendelen fra Lovund klokken 06:25 i dag, hvis været tillater det. 

Nordlandsekspressens (NEX) tur fra Sandnessjøen til Bodø ble innstilt søndag, og også avgangen fra Sandnessjøen mandag morgen er innstilt. MS Elsa Laula Renberg vil ta opp ruten fra Sør-Arnøy klokken 10:40 i dag, hvis været tillater det.

-----

Innevær er lesevær – her er noen gode saker du kan kose deg med:

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

Saken fortsetter under annonsen.