Illustrasjon: Gerd Altmann, Pixabay

Nye korona-tilfeller i fem kommuner på Helgeland

Skrevet av Roger Marthinsen
10.01.2021 10:19

Det siste døgnet er det bekreftet flere smittetilfeller i elleve kommuner i Nordland. Smitte-trenden i fylket er kraftig stigende.

Det siste døgnet er det bekreftet 30 nye korona-tilfeller i Nordland. Tilfellene er fordelt på elleve forskjellige kommuner; fem av disse på Helgeland:

Ett nytt tilfelle i Rana, tre i Vefsn, fem i Rødøy, ett i Herøy og ett i Grane. 

Tilfellet i Rana skal dreie seg om en person fra Rana som har testet positivt i en annen kommune. De fem nye tilfellene i Rødøy ble kjent i går

Antallet korona-tilfeller i fylket er 786 personer, per i går kveld. Bodø og Rana har flest med henholdsvis 197 og 175 tilfeller. Dette antallet inkluderer også personer fra disse kommunene som er testet og oppholder seg i andre kommuner. 

Smittetrenden i Nordland er nå kraftig stigende, og nye smittetilfeller er ikke lenger i hovedsak konsentrert rundt utbrudd i byer som Bodø, Narvik og Rana. De siste to ukene er det registrert 155 nye korona-tilfeller i Nordland, fordelt på 22 av fylkets 41 kommuner. 

Åtte av de 22 kommunene med bekreftet smitte de siste to ukene er Helgelandskommuner, med totalt 60 nye tilfeller på Helgeland de siste to ukene:

Rana 19, totalt 175

Rødøy 19, totalt 19

Vefsn 8, tiltalt 18

[annonse]
Brønnøy 1, totalt 10

Herøy 8, total 9

Vega 1, totalt 4

Grane 3, totalt 4

Træna 1, totalt 3

Det er bekreftet 443 nye korona-tilfeller i Noreg det siste døgnet. Det totale antallet covid-19-tilfeller i Norge siden pandemiutbruddet i februar er nå 54.919 personer. 472 personer er døde som følge av covid-19-smitte, to av disse i Nordland og den ene i Rana.

----------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.